Tornen les destrosses i les inundacions causades per la pluja

Andrea Bello

Les pluges intenses i de poca durada d’aquests darrers dies han enfangat diversos carrers entre la muntanya de Montjuïc i el Passeig de la Zona Franca, sobretot a les zones de Can Clos i el carrer de Mare de Déu del Port.

Aquest fet no és aïllat, ja que, cada cop que hi ha un episodi de pluja abundant sorra i pedres provinents de la muntanya són arrossegats per l’aigua fins als carrers, molts dels quals pateixen inundacions que acaben creant destrosses i deixant un rastre de fang i terra a carreteres i voreres.

Per aquest motiu els veïns i veïnes es queixen de la manca de previsió de l’Ajuntament i la inacció institucional davant del problema, que, tot i passar sovint, encara no ha estat solucionat. A través de les xarxes alguns proposen la plantació de més arbres o la creació de murs a la muntanya.

Els veïns del carrer de Mare de Déu del Port, a més, estan plantejant crear una Associació de Veïns pròpia per transmetre les queixes, ja que, asseguren que les queixes individuals no tenen efecte.

A aquest problema se li suma el retard en la neteja, que molts cops es pot allargar fins a dues setmanes. Aquesta és una de les altres queixes dels veïns, la tardança i la manca de recursos destinats a la neteja dels aiguats. Per les xarxes, alguns comparteixen les seves experiències anteriors amb treballadors del servei de neteja que han hagut de retirar pedra per pedra les destrosses.

De moment els veïns i veïnes no veuen cap solució, i estan preocupats per l’anunci de més aiguats que podrien allargar-se fins diumenge, cosa que podria generar encara més desperfectes, que s’aniran acumulant als actuals.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.