Com passen la Diada els veïns i veïnes de la Marina?

Des del diari de La Marina hem sortit al carrer per preguntar com passaran aquesta festivitat els veïns i veïnes del barri.


José Antonio Cerezo. 56 anys. Comerciant.
En José Antonio explica que avui no anirà a cap acte per problemes de salut. El comerciant afirma que “abans anava a les festivitats de la Diana, perquè eren molt més festives que no polítiques. Ara, en canvi, la cosa està molt complicada”. En José Antonio creu que a la manifestació d’avui poden haver-hi disturbis i, per tant, prefereix quedar-se a casa llegint.

 

Alicia Hernández. 63 anys. Jubilada.
L’Alicia afirma que ella vol anar a la manifestació si la pluja ho permet. A més, afirma que vol anar a la manifestació “no per manifestar-se en pro de la independència, sinó d’una manera molt més festiva”. D’aquesta manera, l’Alicia assegura que, per a ella, la Diada és un dia festiu i no tant de caràcter polític.

 

José Manuel García. 71 anys. Jubilat.
En José Manuel ens explica que demà és un dia en què “toca manifestar-se”. A més, afirma que la Diada no està polititzada i que ell “segueix compartint aquest dia que considera molt seu”. En José Manuel també creu que cal que tots “celebrem la Diada com a bons catalans”.

 

David Gallego. 47 anys. Mecànic.
El David s’ha passat avui tot el dia a la feina, de fet, en ser festiu, farà jornada doble. Si avui no hagués treballat, el David hauria marxat a l’Empordà, que és el seu “petit refugi”. El mecànic ens explica que mai li han agradat les manifestacions i ni les multituds i, per tant, hagués optat més marxar fora de Barcelona.

 

Mariano Sobrecasas. 58 anys. Treballador de SEAT.
Avui en Mariano es prendrà el dia “per descansar”. Afirma que abans ell sí que celebrava la Diada, però que ara “la festa és massa política, més reivindicació que no pas celebració” A més, en Mariano posa especial èmfasi en què ell no se sent identificat amb els moviments independentistes que, segons opina, han polititzat una Diada que “abans era de tots”.

 

Silvia Varela. 30 anys. Treballadora de la llar.
La Silvia està de vacances i, per tant, diu que avui serà “un dia més de les seves vacances”. A més, afirma que “no està molt posada en temes de política” i que, per tant, prefereix no opinar sobre la Diada.

 

 

Dolores Perán. 67 anys. Mestressa de casa.
La Dolores es mostra molt animada per la jornada de la Diada. Ens explica que sortirà al carrer amb el seu fill i, tots dos junts, aniran a la manifestació. La Dolores afirma que “comparteix la ideologia de la Diada” i considera que “la festa no està polititzada, sinó que és el que ha de ser”.

 

David Ferriz. 28 anys. Distribució de productes electrònics.
En preguntar-li que farà avui, en David riu, perquè avui “ha escollit treballar en comptes de fer festa”. En David diu que no fa festa avui perquè creu que la festivitat de la Diada està monopolitzada per l’independentisme, una ideologia que no comparteix. Ens explica que “tot i ser català, no comparteix ni la formes ni el moviment” que ha organitzat el que, assegura, és una revolta.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.