Jaume Collboni: “Hem arrencat el compromís del Govern que el metro arribi a la Zona Franca el 2016”

El Parlament de Catalunya va aprovar divendres 25  una moció del Grup Parlamentari Socialista en què s’insta al Govern a tenir enllestida i “a ple rendiment” la L9 del metro fins a la Zona Franca i l’aeroport del Prat a principis de l’any 2016. Tanmateix, el text també reclama que la connexió ferroviària amb la Terminal 1 i les estacions de Sants i la Sagrera puguin estar operatives el 2017.

El Grup Socialista al Parlament ha posat així les infraestructures de Barcelona a l’agenda política entre les qüestions pendents que ha d’afrontar el Govern de Catalunya, element clau per la millora de la vida dels ciutadans. El candidat socialista a l’alcaldia, Jaume Collboni, de visita avui al Parlament, ha assegurat que “atès que no ho fa l’alcalde Xavier Trias, avui els socialistes hem arrencat el compromís del Govern de la Generalitat que el metro arribi a la Zona Franca el 2016”.

En la seva intervenció en la defensa de la moció, el diputat Jordi Terrades ha recordat que “els governs socialistes dels presidents Montilla i Zapatero ja van donar prioritat a la connexió ferroviària i en metro del centre de Barcelona amb la Zona Franca i l’aeroport, aturades més tard pels Governs de Mas i Rajoy; avui ens felicitem que el Govern torni a fixar data a l’acabament d’aquestes obres”.

Tanmateix, el text aprovat reclama al Govern i a l’Ajuntament de Barcelona encarregar durant l’any 2014 a través de l’ATM els estudis informatius de la connexió entre les línies del Trambaix i el Trambesòs. També insta l’Executiu central a desenvolupar un nou model aeroportuari de gestió descentralitzada i individual, garantint al Prat la participació “determinant” del Govern de la Generalitat, les administracions locals i els agents econòmics i socials, amb l’objectiu d’aconseguir un model “competitiu, modern i eficient”.

Fotografia: Jaume Collboni

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.