Paella solidària per vencer l’Alzehimer

Aquest dissabte se celebrarà la sisena edició de la Paella Solidària per vèncer l’Alzheimer. Com cada dos anys el Poliesportiu ZAL del port de Barcelona s’omple de gent per donar suport i visibilitat a aquesta malaltia que cada cop afecta a més persones.

Aquest any les entrades físiques, un total de 500, ja estan esgotades, però encara es poden comprar a la web. Tenen un preu de 20 € i inclouen el pica-pica, la paella, rom cremat i la beguda, a més es podran gaudir de diverses activitats i actuacions.

Tota la recaptació anirà dirigida a la Fundació Pasqual Maragall per a la recerca en l’Alzheimer. El seu organitzador Josep Maria Pérez espera recaptar al voltant d’uns 20 mil euros, una xifra semblant a la de l’edició anterior en la qual es van arribar als 23 mil. A més aquest any l’acte compta amb un total de 27 promotors que també aporten diners a la causa.

La iniciativa va sorgir el 2007 quan Josep Maria Pérez, camioner d’ofici amb una mare amb Alzheimer, va començar a conèixer més sobre la malaltia “no és només la pèrdua de memòria, sinó que afecta en moltes coses més, sobretot la necessitat que una persona estigui a càrrec del malalt, el qual pot suposar o molts diners o que el familiar a càrrec acabi amb depressió”. En aquell moment Pérez va decidir que ell havia de fer alguna cosa i des de la cabina del seu camió es va posar en contacte amb la fundació Pasqual Maragall. Així va sorgir aquesta iniciativa.

Actualment tothom que hi participa ho fa de forma totalment desinteressada, com ens diu Pérez tots els voluntaris, exceptuant els músics, han pagat la seva entrada. Pel que fa al menjar la majoria està proporcionat per diferents empreses, comerços i fins i tot particulars, que posen els diners de la seva pròpia butxaca. Tothom ajuda, des de caps i dirigents d’empreses als treballadors, es tracta d’una col·laboració transversal, ningú és el protagonista. Tothom suma el seu granet de sorra a una causa comú, ajudar en la recerca de l’Alzheimer.

Pérez ha destacat també la participació dels veïns de La Marina “aquest cop s’han venut unes 250 entrades aquí a la Marina i és molt maco perquè la gent que potser no es pot permetre les entrades fa un esforç”.

A part d’aquest acte Josep Maria Pérez n’ha organitzat d’altres com un concert o una fotografia des de l’aire amb un missatge fet amb vehicles de transport en la que van col·laborar cossos de seguretat, sanitaris i bombers. És la persona que més ha recaptat per l’Alzheimer amb un total de 135 mil euros.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.