Triomfa la primera festa dedicada a la gent gran a Can Clos

Marta Campos

El passat 2 d’octubre, amb motiu de la celebració del dia de la gent gran, l’ Associació de veïns de Can Clos els hi va dedicar una jornada íntegra. Entre les assistents es trobaven les àvies que ja participen en altres tallers de llana i manualitats així com algunes veïnes primerenques.

A les 10 del matí, la plaça del mig, va començar a omplir-se de somriures, música i molt de ritme. Alberto Costas, dinamitzador i professor de gimnàstica, va ser l’encarregat de fer moure l’esquelet a les participants. Els diferents exercicis que van realitzar van suposar un gran atractiu per les veïnes del voltant les quals, a poc a poc, es van anar animant a participar en l’acte. La colla no va parar de créixer. Per descomptat, passats uns 45 minuts, no va haver una millor manera de finalitzar la sessió que ballant.

Dels balls es va passar als jocs i endevinalles amb l’objectiu d’activar la memòria. La dinàmica es basava a anar endevinant cançons i contes de la seva època i, amb cada encert, anaven rebent petits regals.

Després d’un matí atrafegat, va arribar l’hora del vermut, un clàssic. Tot i això, cada assistent disposava del seu got i plat, ja que, en tot moment, es van respectar les mesures COVID encara vigents.

La cirereta al pastís va posar-la Lola Fernández amb la lectura d’un poema dedicat a la gent gran. Mentre llegia les tendres paraules, els rostres de les àvies es contreien, els ulls començaven a tenyir-se d’emoció i queia alguna tímida llàgrima.

Per finalitzar la jornada, les voluntàries de l’Associació de Veïns, van repartir regals per a totes les participants. Una bossa completa amb gel de bany de la farmàcia, una motxilla, llibreta i bolígraf i, fins i tot, un ventall. El feedback de la festa va ser molt positiu i l’acollida per part de les àvies del barri més que satisfactòria. De fet, Rosalía Fernández, presidenta de l’associació afirmava “Després del regal, vam anar a abraçar-les i algunes d’elles ploraven pel poema, ja que els hi havia arribat. És la primera vegada que fem aquesta festa, va participar bastant gent i va ser molt emotiva”.

Així doncs, la Festa de la Gent Gran, va ser un gran èxit. La jornada va estar marcada per les emocions, els records, balls i, per sobre de tot, somriures. D’aquells que ericen la pell i omplen l’ànima.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.