L’empresa Nissan acomiada a 600 empleats de la planta de Zona Franca

Text: Vanesa Alemán

El passat dimarts 26 de març, l’empresa automobilística Nissan va presentar el seu Pla de Competitivitat on fixava els acomiadaments de 600 empleats de la Zona Franca i les seves pròximes inversions. A causa d’aquesta decisió, la planta tan sols treballarà un terç de la seva capacitat, amb una plantilla de 3.000 treballadors, una situació similar a la que es va viure l’any 2008 quan Nissan va realitzar un ERE fent fora a 1.608 persones.

Tal com va indicar l’empresa, l’objectiu és que no sigui una situació “traumàtica”, ja que la gran majoria d’acomiadaments són prejubilacions i baixes voluntàries. No obstant això, les baixes són més de les esperades i es calcula que l’empresa es gastarà uns 100 milions d’euros en indemnitzar a tots els treballadors. Per la seva part, els treballadors que continuen formant part de l’empresa volen unes garanties i que això no sigui un tancament definitiu per etapes.

El primer motiu que ha indicat Nissan per prendre aquesta decisió ha estat la caiguda de les vendes. A Europa, les vendes s’han vist afectades a causa de la pressió que viuen els vehicles dièsel i d’alt consum mentre que a l’Orient Mitjà es redueixen les vendes a causa de la lentitud en el creixement de l’economia del territori. A més a més, el model més venut, la furgoneta pick-up, ja no dóna els beneficis esperats i el model elèctric NV200 no té quasi demanda.

Tot i la situació que es viu, l’empresa preveu fer una inversió de 80 milions d’euros: 70 milions aniran destinats a una nova nau de pintures mentre que els 10 milions restants seran per millorar la producció de les caixes de canvi dels vehicles. Aquest fet ha portat molta controvèrsia, ja que els sindicats asseguren que la inversió serà superior, al voltant d’uns 180 milions d’euros, comptant amb les indemnitzacions que han de pagar als treballadors acomiadats.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.