Divendres s’obre el període de preinscripció per al nou curs escolar 2019/2020

Exterior Escola Ramon Cases, 2014 (Sara Valero)

Text: Alex Giménez

Comencen els preparatius per a un nou curs escolar. Aquest divendres 29 de març, i fins al 9 d’abril, els pares i mares dels alumnes de 2n cicle d’educació infantil, primària i ESO podran presentar les seves sol·licituds de preinscripció per al curs 2019/2020, que començarà el 12 de setembre.

Al barri de La Marina l’oferta d’escoles és molt àmplia. Tot i que la majoria d’escoles ja les han celebrat, encara es pot assistir a algunes jornades de portes obertes:

  • Escola El Polvorí (29 de març, de 15.30 a 17.00 hores)
  • Escola Pau Vila (29 de març, de 15.00 a 16.30 hores)
  • Escola Enric Granados (atenció personalitzada durant el període de Preinscripció a concretar per telèfon o correu electrònic)

Pel que fa als instituts, el conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presentat aquesta setmana en roda de premsa dues novetats per al curs que ve relacionades amb els estudis de batxillerat.

D’una banda, la doble titulació de batxillerat amb cicle formatiu artístic de grau mitjà o de tècnic esportiu. Aquest batxillerat, que té una durada de 3 anys, es podrà cursar en la modalitat de batxillerat + cicle d’esports (futbol i salvament i socorrisme) i en la de batxillerat artístic + arts plàstiques i disseny (assistent a la gràfica impresa, assistent a la gràfica interactiva, i decoració i ceràmica). A Barcelona, l’únic centre on s’impartirà aquesta doble titulació serà l’Institut Ferran Tallada (Horta-Guinardó).

D’una altra banda, el curs vinent s’implantarà també un nou batxillerat de tres anys, que té com a objectiu garantir més flexibilitat amb el fi de fer-lo assolible a un nombre més gran d’alumnes, evitant l’abandonament escolar. Es tracta d’una prova pilot que s’implantarà en quatre instituts de Barcelona: Institut Infanta Isabel (Sant Martí), Institut Ferran Tallada (Horta-Guinardó), Institut Balmes (Eixample) i Institut Juan Manuel Zafra (Sant Martí).

Una vegada feta la preinscripció, la matrícula final s’haurà de fer del 20 al 26 de juny, excepte per 2n, 3r, i 4t d’ESO que tindrà lloc entre el 27 de juny i el 3 de juliol.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.