La Marina se’n va de Carnestoltes

Andrea Bello

La Marina és un barri ple d’energia que per Carnaval s’omple de color i música per celebrar aquesta data tan festiva del calendari. Tot i que oficialment el dijous ja es van iniciar les primeres celebracions, amb l’arribada de la Reina del Carnestoltes al barri i la lectura del pregó, el plat fort de les festes es farà demà dissabte.

Al matí podrem gaudir del concurs infantil de disfresses. A partir de les 11.30 a la Plaça de la Marina podreu veure la desfilada dels concursants. I, mentre el jurat delibera, podreu ballar amb la companyia d’animació infantil Trencamandres. Finalment a les 13.15 s’anunciaran els guanyadors.

A la tarda teniu l’anual Rua de carnaval, en la qual participaran un total de 14 entitats i grups de veïns. La Rua s’iniciarà a les sis de la tarda a la Plaça de les Matemàtiques seguint per Mare de Déu de Port, Alts Forns, Passeig de la Zona Franca i Mineria per tornar un altre cop a la Plaça de les Matemàtiques. L’ordre de sortida de les comparses d’enguany, que ha estat escollit per sorteig, serà el següent:

– Centre Cultural Estrelles Altes
– Los Fernández
– Esplai spaiT
– Amics de la Marina
– Apalim
– AMPA de l’Escola Barkeno
– Butterfly
– AAVV Can Clos
– Esplai Guinomai Ensems
– Comparsa y a lo loco
– Club petanca de la Casa del Rellotge
– AMPA de l’Escola Ramón Cases
– AAVV Eduardo Aunós
– Casal de Barri la Vinya

El tema escollit per cada comparsa es mantindrà en secret fins al moment de la desfilada així que per descobrir quines disfresses lluiran a la Rua haurem d’assistir-hi.

I encara queda energia per més, perquè a la nit tenim el Ball de Carnaval a la Sala Pepita Casanellas. Durant el ball, a més, es durà a terme el concurs per escollir al pròxim Reina o Rei del Carnaval. A partir de les 11 de la nit els participants desfilaran i mostraran les seves coreografies. El jurat avaluarà no només la disfressa, sinó que també si aquesta està feta amb materials reciclats i altres aspectes com la coreografia, la posada en escena i l’originalitat de la temàtica. També hi haurà un concurs paral·lel que organitza la Marina Viva que consisteix en un photocall en el qual es podran fer fotografies en grup que després es penjaran al Facebook de l’entitat i guanyarà la que obtingui més m’agrades.

Tot serà festa i sarau fins al dimecres quan finalitzi el Carnaval amb l’enterrament de la sardina.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.