Samaranch no donarà nom a cap carrer de Montjuïc

no_carrer_samaranch
REDACCIÓ|

Es descarta la proposta de donar el nom de Joan Antoni Samaranch a un carrer del districte de Sants-Montjuïc. Diverses entitats del districte ho han reclamat en una carta al·legant la vinculació de Samaranch amb el règim franquista.

Finalment s’ha descartat la proposta de donar el nom de Joan Antoni Samaranch a un carrer del barri de Montjuïc. El regidor del districte, Jordi Martí, ho ha afirmat en respondre a la carta que van redactar diverses entitats del districte i de la ciutat demanant que no es tirés endavant la proposta degut a les vinculacions de Samaranch amb el règim franquista.

Tot i l’aprovació de la proposta per part del Nomenclàtor, argumenta Jordi Martí que “havíem d’assegurar-nos que tingués el màxim de consens, tant polític com social”. També així ho havia demanat la família de Samaranch.

Enric Blanes, de la secció territorial de Sants-Montjuïc de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), comenta que “ho valorem molt positivament. Samaranch pot haver fet aportacions a la ciutat [de Barcelona] però no respon als valors exemplars que li confereixen a algú el privilegi i l’honor de tenir un carrer al seu nom”. Jordi Redondo, d’Òmnium Cultural Sants-Montjuïc, expressa que “és realment molt satisfactòria la decisió i des de la nostra humil posició valorem molt l’esforç que s’ha fet des de les entitats del districte per evitar aquest fet”.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.