Se celebren les jornades de la TIAF d’esport per a nens

Fotografia de Rafel Vidal

Es dona el tret de sortida de les esperades VI Jornades de la Taula d’esports, infància adolescents i família.

Els nens de les escoles del barri han participat en una jornada esportiva i de valors.

Els organitzadors han triat 10 drets de la Infància per donar-los a conèixer als nens de manera espacial. A cada esport se’ls convidava als nens a conèixer un dret adquirit que tenen els infants.

“L’esport és un valor fonamental pels nens i fent esforç, salut i competint aprendran tots els valors de la infància que després al col·legi desenvoluparan” ens ha explicat Andreu Farrera, organitzador i president de la Taula d’Esports.

Avui han sigut els alumnes de primer cicle de primària qui han participat de jocs, activitats, competicions…S’han convocat la resta d’alumnes de primària per altres dies de novembre.

La Nayra de sis anys, ens explica mentres juga a un escacs de tamany gegant “mai hi havia fet escacs i m’agrada, tot i que m’agrada més l’atletisme”. I el seu company Joseph ens explica que tampoc sabia i li està agradant molt però “és molt difícil saber quina fitxa moure”.

Fotografia de Rafel Vidal

Esports com futbol, bàsquet, beisbol i, fins i tot, els escacs són  alguns dels esports que se’ls ha convidat als nens a practicar.

“Aquí també fem rugbi, però estem intentant que els nens no tinguin aquesta visió  de només donar-se cops, sinó també que pot ser un esport d’afecte i comprensió que és el valor que avui volem transmetre” ens ha dit en David, jugador del Barcelona Club Universitari i monitor de la jornada.

Fotografia de Rafel Vidal

“Aquestes jornades són molt importants perquè van associades a l’esport i als jocs que els hi agrada molt als nens i per tant és molt fàcil ensenya’ls-hi tots els valors que és el que de veritat importa avui. I que també que ells gaudeixin” ens ha dit l’Anna, professora de l’Escola Seat i ha afegit “els nens els hi costa saber que no sempre guanyen, perquè són molt competitius però s’intenta treballar perquè entenguin que també està molt bé participar”.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.