Creix el nombre d’alumnes miops

Es calcula que, actualment, la meitat dels alumnes universitaris i un 30 per cent dels de Secundària són miops. Mentre que una quarta part de la població mundial pateix miopia, als anys 60 només hi havia un 20 per cent d’afectats.

Amb motiu del Dia Mundial de la Visió, Alfons Bielsa, president del Col·legi d’Òptics i Optometristes de Catalunya, ha alertat de la importància de salut visual advertint que l’afecció creixerà exponencialment en els pròxims anys entre la població infantil.

Actualment la miopia escolar sorgeix entre els 10 i els 12 anys i està lligada tant a factors genètics com ambientals. Alguns dels símptomes de la pèrdua de visió entre els nens i els adolescents són el mal de cap o la picor als ulls.

Per tal de frenar l’augment de problemes de visió, els experts recomanen realitzar revisions cada dos anys i no fer mal ús dels aparells electrònics. Alguns dels hàbits visuals saludables són mantenir la distància recomanada davant les pantalles, parpellejar contínuament, descansar cada vint minuts mirant a un punt fix i treballar amb una bona il·luminació.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.