El Banc dels Aliments necessita 6.000 voluntaris més per al Gran Recapte

(Banc dels Aliments)

La crisi econòmica i la inflació en els preus dels aliments bàsics fan que el Gran Recapte organitzat pel Bans dels Aliments afronti una de les edicions més delicades. De moment, dels 18.000 voluntaris que requereix l’entitat, queden 6.000 per omplir totes les places als supermercats, punts de recollida d’aliments i centres logístics de classificació distribuïts arreu de les quatre províncies. 

El president del Banc dels Aliments, el Lluís Fatjó-Vilas, president del Banc dels Aliments, fa una crida a la solidaritat, destacant que es necessiten aliments com oli, conserves de peix, llegum cuit, llet, arròs i pasta. A més, destaca la importància de col·laborar en un context “d’emergència social derivada d’una acumulació de crisis econòmiques, fet que ha generat una situació de pobresa cronificada”. 

La donació d’aliments als establiments físics i a les entitats solidàries, que es portarà a terme els dies 25 i 26 de novembre, és la manera més “visual” de la campanya del Gran Recapte. No obstant això, hi haurà més modalitats per fer suport el Banc dels Aliments.

Del 25 de novembre al 6 de desembre es podran fer donacions monetàries a les caixes a través d’un codi durant el procés de pagament de la compra. També hi ha una opció per fer Bizums al 3356. Als mercats municipals i al petit comerç, per la seva banda, es poden fer donacions mitjançant l’aplicació mòbil del Banc dels Aliments o bé amb la compra de tiquets que es convertiran en aliments bàsics. 

L’objectiu de la campanya d’enguany, que rep el nom d’Ajudar Omple, és que les donacions que es facin cobreixin les necessitats del Banc dels Aliments durant el primer trimestre del 2023, el que equival a 5 milions d’euros. El president de l’entitat destaca la importància del voluntariat i del Gran Recapte, ja que reconeix que l’any vinent “serà molt més dur perquè hi haurà un efecte acumulatiu”, i fa una crida a la implicació de les institucions públiques amb les campanyes solidàries. 

Pots fer-te voluntari per al Gran Recapte al següent enllaç: https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/

El president del Banc dels Aliments, Lluís Fatjó-Vilas, i la gerent de l’Associació Benestar i Desenvolupament, l’Àngels Guiteras, que gestiona La Botiga de El Prat, un supermercat que combina l’atenció alimentària a les persones que ho necessitin i ajudes amb la inserció laboral. (Alejandro Flores).

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.