Acord per a l’impuls d’un projecte que posa la tecnologia mòbil al servei de les necessitats socials

L’Ajuntament de Barcelona, la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, la Fundació Mobile World Capital Barcelona i l’Obra Social ‘la Caixa’ han presentat avui la iniciativa m4Social, que desenvoluparà la Taula del Tercer Sector amb el suport de les altres 3 institucions signants de l’acord. La iniciativa pretén desenvolupar el valor social del mòbil i el seu gran potencial per donar resposta a les necessitats socials, principalment dels col·lectius i persones més vulnerables, i impulsar la transformació digital de les entitats socials i dels serveis d’atenció a les persones.

Ortiz va emmarcar el passat dijous l’acord de col·laboració en “l’aposta d’aquest govern per què la capitalitat del mòbil reverteixi, tant en l’enfortiment del teixit social, com en l’atenció a les necessitats del conjunt de la població”, contribuint a combatre les desigualtats i a reduir la bretxa digital “en àmbits com el social, que no tenen el mateix nivell d’accés a la tecnologia que les empreses”.

m4Social posarà en contacte les necessitats socials detectades per les 3.000 entitats socials que agrupa la Taula del Tercer Sector, els desenvolupadors d’aplicacions mòbils i solucions tecnològiques, i les fonts de finançament per fer-les realitat. El projecte vol que aquests tres actors comparteixin coneixement, i alhora formar en habilitats digitals als professionals que treballen amb les persones i col·lectius vulnerables per impulsar la transformació digital d’entitats i serveis.

Mitjançant m4social, les quatre institucions impulsores aspiren a incrementar la presència de projectes i start-ups amb finalitats socials en les propers edicions del Mobile World Congress que se celebrin en la capital catalana. Les tres àrees d’actuació prioritàries per al 2016 seran: el dret a l’habitatge, la inserció laboral i l’abandonament escolar prematur.

En la seva primera fase, m4social té una durada de 3 anys i un pressupost inicial de 522.950€, aportats per l’Ajuntament de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa” i la Taula d’entitats del Tercer Sector Social, i amb el suport material de la Fundació Mobile World Capital. El projecte també preveu generar ingressos per sostenir en el futur la iniciativa, derivats dels serveis que es configurin en els àmbits de l’avaluació de projectes, l’acompanyament i la formació.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.