Alemanya busca entre 350 i 500 joves catalans per treballar-hi al país

Alemanya busca entre 350 i 500 joves catalans que vulguin continuar la seva formació acadèmica, a la vegada que aprenen un ofici, al seu país. En concret es busquen experts en l’àmbit de la gastronomia, l’hostaleria, la construcció i la cura de persones, així com en oficis tècnics industrials i artesanals, per continuar una formació professional (FP) dual remunerada, de manera que es combinen els estudis amb l’experiència laboral.

Els requisits que se sol·liciten són: tenir entre 18 i 27 anys, estar en l’atur, no tenir estudis universitaris i demostrar la titulació d’ESO. Si es compleixen tots, ja poden inscriure’s al projecte ‘Catazubi 2016’, escollint les dues professions que més s’adaptin al seu perfil professional; tramitar la documentació necessària, on ja es realitzen les primeres enquestes senzilles tipus test i preparar-se per a una primera entrevista prèvia, en què es demanaran tres petites proves d’actitud i aptitud.

Un cop dut a terme la primera selecció segons els criteris anteriors, l’empresa Bridge4Mobility, encarregada del procés de selecció, organitza una sèrie de cursos intensius d’alemany en diversos punts de Catalunya per tal que els estudiants puguin marxar al país amb unes bones nocions de la llengua alemanya. Aquests cursos tenen una durada de cinc mesos, sis hores al dia de dilluns a divendres. Després d’aquest temps, s’inicia el primer contacte amb Alemanya. Serà una prova d’entre quatre i sis setmanes de durada, l’últim pas per aconseguir una plaça definitiva.

Quan aconsegueixen la plaça, els joves s’asseguren un sou mínim de 818 euros nets al mes durant els anys que duri la FP dual, que oscil·la entre els tres i els tres anys i mig. Així mateix, també disposen d’ajudes per al trasllat i dos viatges a l’any per visitar la família.

Per apuntar-se a aquest programa, que ja va tenir èxit el passat 2015 amb 102 joves, has de clicar aquí.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.