Obre un nou Punt d’Atenció a la Pobresa Energètica al barri de La Marina

Aquesta setmana ha entrat en funcionament al barri de La Marina (Passeig de la Zona Franca, 185) un nou Punt d’Atenció a la Pobresa Energètica (PAPE) que amplia la xarxa operativa des del passat mes de desembre als districtes de Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. D’aquesta manera, es dóna cobertura a una de les zones de la ciutat on hi ha un major risc de pobresa energètica: l’exclusió residencial, els índexs d’atur elevats i els baixos nivell de renda, entre d’altres, són indicadors que estan directament vinculats amb la pobresa energètica present a La Marina.

La pobresa energètica, referida a una llar familiar, és aquella situació en què els ingressos són nuls o escassos per poder pagar l’energia suficient per a la satisfacció de les necessitats domèstiques. També es considera pobresa energètica quan es destinen per obligació una part excessiva dels ingressoa a pagar la factura energètica. Aquestes dues situacions són comunes a moltes famílies del barri i el govern municipal tracta de solucionar o aportar facilitats als més desafavorits.

Els punts d’atenció a la pobresa energètica ofereixen diversos serveis en funció de les necessitats, i s’adrecen principalment a persones que pateixen dificultats econòmiques i laborals derivades de situacions puntuals o estructurals (atur de llarga durada, finalització de prestacions socials, manca d’ingressos, etc.); persones que viuen en habitatges en males condicions (mal aïllats, amb humitats, amb problemes d’edificació, etc.) i persones en situació de dependència (persones grans, persones amb discapacitat) o que pateixen algun tipus de dificultat sociosanitària que requereix d’aparells elèctrics per a un desenvolupament òptim de la seva vida diària.

“El nostre objectiu és empoderar la ciutadania, donar-li instruments per comprendre la seva factura, introduir mesures d’estalvi i eficiència al seu domicili i facilitar-los la mediació amb les companyies subministradores en situacions d’impossibilitat de pagament”, ha explicat la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz.

Ortiz també ha fet una valoració positiva de les primeres setmanes de funcionament dels PAPEs, que fins el 12 de gener han atès 237 casos. “Hem d’anar més enllà i donar major difusió a aquest nou recurs per arribar a més gent i poder donar resposta a situacions de necessitat que avui passen desapercebudes”, ha afirmat Ortiz.

La posada en marxa d’aquests dispositius de detecció i atenció als casos de pobresa energètica, que estaran en funcionament durant els mesos d’hivern, forma part del desplegament de la Mesura de govern per afrontar la pobresa energètica i l’emergència habitacional.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.