Mobile World Congress, l’esdeveniment que mou més diners del món, al costat de la Marina

Entre el dilluns 28 de febrer i el dijous 3 de març, s’ha celebrat la GSMA Mobile World Congress Barcelona 2022 a la fira de Barcelona (Gran Via), un congrés de caràcter anual sobre la tecnologia global i la plataforma I+D. Entre les prioritats d’aquesta edició estava la connectivitat 5G, i la intel·ligència artificial avançada. A més, una de les novetats d’aquest any ha estat els tokens no fungibles (NFT).

Els NFT són art digital amb un valor únic que existeixen en una blockchain determinada. Són permanents i no poden ser replicats, per això adquireixen un valor especial al mercat digital.

Pel que fa als participants, cal destacar l’absència de Sony, així com de les empreses russes, que han estat vetades pel conflicte entre Rússia i Ucraïna. Respecte als fabricants de telèfons mòbils amb més reconeixement que han  participat en el Mobile podem trobar Samsung, Nokia o Xiaomi. En referència a empreses de telecomunicació hi van assistir els principals teleoperadors com Telefònica, Orange o Vodafone. I no van faltar tampoc les grans empreses tecnològiques com Google, Meta o HP.

En relació amb el transport, un dels més beneficiats han estat els taxistes, que aquests dies han notat l’augment de la demanda en ser l’opció preferida dels participants del Mobile World Congress. Altres de les opcions de transport més utilitzades han sigut les motos, les bicis, els patinets elèctrics o el lloguer de vehicles amb conductor. En definitiva, el transport ha estat junt amb l’hostaleria i l’oci nocturn el gran beneficiat d’aquest esdeveniment.

Els veïns i veïnes del barri de la Marina han experimentat en primera persona l’augment de la demanda de les diferents opcions de transport que hi ha. Al passeig de la Zona Franca es va incrementar considerablement el tràfic amb motiu de la gran quantitat de taxis i vehicles privats. A més a més, es va notar l’increment de presència policial al barri i a diverses cruïlles es van instal·lar patrulles per vigilar el trànsit rodat.

També els autobusos de línia arribaven amb retards per aquest excés de trànsit a la Gran Via i voltants. Així com el metro o el servei de FGC que també han patit alteracions.
Amb tot, el Mobile es torna a convertir en una moneda de dues cares per als barris més pròxims, que tot i que poden arribar a tenir algun benefici econòmic pel moviment que es genera a la zona, no acaba de compensar totes les alteracions que afectes directament al dia a dia dels veïns i veïnes.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.