Barcelona Ciutat Refugi

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que, dins de la modificació del pressupost aprovada en comissió de govern es va acordar destinar una partida de 10,5 milions d’euros al pla de Ciutat Refugi de Barcelona per a rebre, a la ciutat, les persones provinents del contingent de refugiats sirians.

Aquests recursos s’afegeixen a l’ampliació del pressupost destinat a cooperació de l’Ajuntament de Barcelona, que anirà destinat a les entitats que estan treballant sobre terreny en el trànsit de refugiats, així com al reforç dels serveis d’atenció a persones refugiades de l’Ajuntament (SAIER), encarregat d’atendre els refugiats que ja es troben a la ciutat.

En aquests moments hi ha més de mil sol·licituds d’asil i refugi tramitades a Barcelona, la majoria de població ucraïnesa.

El 2 d’octubre es presentarà una moció conjunta en el proper consell plenari per a declarar Barcelona Ciutat Refugi.

Colau ha expressat la seva satisfacció pel compromís de tots els grups municipals “vers un projecte que considero de ciutat, perquè Barcelona ha de ser no només terra d’acollida sinó d’integració de les persones refugiades com a veïns i veïnes de ple dret”.

L’Ajuntament de Barcelona ha nomenat Ignasi Calbó coordinador del pla de Ciutat Refugi de Barcelona, el programa que es desenvoluparà per a acollir i integrar, a la ciutat, les persones refugiades.

Després de la reunió, durant la presentació d’Ignasi Calbó, l’alcaldessa ha explicat que el consistori s’ha proposat articular una xarxa que ajudi a impulsar l’acció de tots els agents implicats en aquest pla, des de les entitats que treballen en aquest àmbit, les altres administracions, fins als ciutadans que volen cooperar de forma personal “perquè entenem que la recepció de persones refugiades serà un projecte de ciutat, no només per a la seva acollida, sinó a llarg termini, per a la seva integració com a ciutadans de ple dret”.

Estem assistint a un comportament vergonyós dels estats, especialment el d’Espanya”, ha dit Colau, que ha considerat que “no està a l’alçada de la situació dramàtica que estant vivint aquestes persones, que estan fugint de la mort i de la tortura”. Ha advertit, a més, que “si els estats no es posen d’acord per acollir aquestes persones, les ciutats sí que ho farem, unint la força municipalista per donar resposta als drets humans vulnerats”.

Colau ha explicat que el Pla de Ciutat Refugi dependrà d’alcaldia i implicarà totes les àrees de l’Ajuntament de Barcelona. També ha comentat que està planificant un viatge als països on s’està produint el trànsit i acollida de persones refugiades, per veure ‘in situ’ l’actuació humanitària necessària.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.