Ada Colau és investida nova alcaldessa de Barcelona

Yohany Limpias/Judit Valdés//

Tal com estava previst, Ada Colau va ser investida alcaldessa de la ciutat de Barcelona amb majoria absoluta, obtenint 21 dels 41 vots existents en el ple municipal. Als 11 vots de la seva formació, Barcelona en Comú, s’hi van sumar els 5 d’ERC, els 4 del PSC i un de la CUP. Colau es converteix així en la primera dona que ostenta el càrrec d’alcaldessa de la ciutat comtal.

En un acte que va durar aproximadament dues hores i mitja, en el ple de constitució del nou consistori, celebrat en el Saló de Cent de l’Ajuntament, en què es van reunir unes 700 persones (entre les que es trobaven, a més de familiars, gent provinent de moviments i organitzacions socials), Ada Colau va expressar paraules d’agraïment cap als seus votants i va ressaltar la importància dels pactes per aconseguir avanços reals en la gestió municipal.

Colau va rebre la vara d’alcaldessa de la mà de Trini Capdevila (ERC), que va presidir la Mesa d’Edat junt amb Maria Rovira (CUP). La nova alcaldessa va dirigir bona part del seu discurs a emfatitzar la necessitat d’una major participació de la ciutadania en les polítiques públiques que s’implementin a Barcelona. “És imprescindible una nova forma de governar, hi ha distància entre la ciutadania i el govern, no n’hi ha prou amb votar cada quatre anys”, va assegurar.

Ada Colau va reafirmar la voluntat de centrar la seva gestió en quatre eixos prioritaris: el primer és la creació de nous treballs dignes i la lluita contra la precarietat laboral. Com a exemple, va esmentar els treballadors de Movistar, en vaga des de fa setmanes com a  protesta per les seves condicions laborals; el segon, la recerca de nous sectors estratègics d’inversió, alternatius al turisme, que permetin una major participació de l’economia social i cooperativa; el respecte als drets socials per garantir una millor inversió en salut, educació i cultura; i, per últim, una major participació ciutadana.

L’alcaldessa també va dedicar un moment del seu discurs a parlar de la violència masclista i del canvi climàtic. A més, va manifestar la seva ferma oposició al tractat de lliure comerç (TTIP) entre la Unió Europea i els Estats Units d’Amèrica; d’altra banda, va aprofitar el discurs en dirigir unes paraules de tranquil·litat als funcionaris municipals davant la incertesa de la seva continuïtat o no en els seus llocs de treball. En aquest sentit, va assenyalar que no s’havien de preocupar: “Volem comptar amb vosaltres, som conscients que sou vosaltres els que millor coneixeu què hi ha per fer i per millorar”, va expressar.

En la paraula la van antecedir els caps de llista de la resta de formacions polítiques: Alberto Fernández (PP), Jaume Collboni (PSC), Alfred Bosch (ERC), Carina Mejías (Ciutadans), i l’ex alcalde Xavier Trias que, com porta fent, es va mostrar molt conciliador. Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde del nou govern municipal d’Ada Colau, va ser l’encarregat de prendre la paraula en el nom de Barcelona en Comú. En general, tots els caps de llista van mantenir les línies de la seva campanya en els seus discursos. Va destacar la voluntat expressada per tots els grups de construir a través de pactes.

La investidura també la van seguir en directe una multitud de ciutadans que van omplir la plaça Sant Jaume, on es va instal·lar una pantalla gegant per seguir l’acte.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.