Un pas més per a comprendre el TTIP

L’Engranatge (Ateneu Popular la Marina-Zona Franca) va acollir aquest passat dimecres a les 19h una xerrada-debat sobre el TTIP (Associació Transatlàntica pel Comerç i la Inversió en anglès) o Tractat de Lliure Comerç. La ponència de l’acte organitzat per l’Assemblea d’Aturats va anar a càrrec d’Hugo Ramírez.

Una quinzena d’assistents omplien la sala de l’ateneu disposada a escoltar com va afectar el TTIP a Sud-amèrica i la posició dels diversos governs afectats. Posant primer la situació en context, Ramírez va explicar com va funcionar l’ALCA (Àrea de Lliure Comerç de les Amèriques) als països del sud  i posteriorment el NAFTA (Àrea de Lliure Comerç d’Amèrica del Nord en anglès) als EUA, Mèxic i Canadà.

El TTIP és un acord financer entre la Unió Europea i els Estats Units. Segons Hugo Ramírez, els seus objectius són la liberalització del mercat, la privatització i la desregularització dels serveis públics (sobretot en salut i educació), medi ambient (amb tècniques com el fracking), la seguretat alimentària i les normatives laborals. A més, potencia el proteccionisme i la globalització.

El debat va començar a partir d’aquest últim punt i va comptar amb una desena d’intervencions de caires diversos. Finament, dues hores després de l’inici, Ramírez va concloure l’acte tot animant a la difusió d’informació d’aquest tractat, ja que com van secundar els assistents, és l’única manera de plantar-hi cara.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.