La seguretat dels barris de la Marina, a debat

L’acte tindrà lloc el 19 de novembre a la Biblioteca Francesc Candel


image1


L’incivisme i la inseguretat han centrat, des de fa molts anys, les queixes veïnals dels barris de la Marina. De fet, s’ha dit que aquests barris suposen un pol molt conflictiu i insegur dins del conjunt de la ciutat de Barcelona. Però,  si ens fixem en les dades oficials, aquestes afirmacions es contradiuen. I és que, segons les estadístiques de la Taula de Coordinació Policia de Sants Montjuïc, que agrupa Mossos i Guàrdia Urbana, l’any 2013 es van cometre 11.500 delictes al districte de Sants-Montjuïc, dels quals 231  van cometre’s als barris de La Marina i la ZonFranca. El cap dels Mossos d’Esquadra del districte de Sants-Montjuïc, Tomàs Rodríguez, destacava en una entrevista realitzada el passat mes de juliol pel diari La Marina i La Marina FM que els principals problemes de seguretats que es produeixen en aquests barris acostumen a ser ” furts, robatoris d’un valor inferior a 400 euros i robatoris a l’interior d’habitatges”.

Malgrat aquestes xifres, no tothom veu la seguretat de la Marina de la mateixa manera. Un exemple, el trobem en el partit polític Ciutadans que sota el lema ” En Ciutadans te escuchamos” volen donar resposta a les inquietuds i dubtes que els veïns i veïnes d’aquests barris i del districte de Sants-Montjuïc tinguin sobre seguretat.

Els diputats del mateix grup, Carina Mejías i Matías Alonso, contestaran aquestes preguntes en un debat que tindrà lloc el proper 19 de novembre a la Biblioteca Francesc Candel, de 19h a 21h.

Qui són Carina Mejías i Matías Alonso?

20121015-Carina Mejías y Albert primariaCarina Mejías és portaveu del grup parlamentari Ciutadans. Llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona i màster en estudis humanístics i socials per la Universitat Abat Oliba. L’any 2011 va cursar un postgrau d’especialització en dret concursal a la Universitat de Vic. Ha exercit dotze anys com a procuradora dels tribunals a Barcelona i dos anys com a advocada de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona, en l’especialitat de dret civil. Ha treballat com a consultora en implantació de polítiques públiques i assessoria jurídica d’empreses. L’any 2012 va ser nomenada jutgessa substituta per l’Audiència Provincial de Girona. És membre de l’Il·lustre Col·legi de Procuradors dels Tribunals de Barcelona i membre de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona.

20130919 - Matías Alonso roda de premsa seu C's

 

Matías Alonso Ruiz  és secretari general de Ciutadans des del 2009.  Afiliat al partit des que es va fundar, l’any 2006. Oficial del Cos General de les Armes de l’Exèrcit de Terra d’artilleria, hi ha prestat servei actiu durant més de vint-i-un anys. Ha treballat en diverses empreses del sector dels serveis: com a gerent en una empresa d’hostaleria a Santa Coloma de Gramenet (1994-1996); com a responsable de projectes, formador i consultor de formació i en noves tecnologies en dues empreses de serveis del mateix grup a Barcelona (1996-2007), i com a gerent d’una empresa pròpia situada a Barcelona, actualment inactiva (2008-2010).

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.