Alberto Fernández Díaz: “Barcelona està paralitzada, gairebé no es prenen decisions”

Miquel Vera | Alberto Fernández Díaz, l’actual líder del Partit Popular a Barcelona, va néixer l’any 1961 en una família nombrosa de Barcelona, un dels seus germans és l’actual ministre d’interior, Jorge Fernández Díaz. L’Alberto milita al Partit Popular des dels anys 80, i ha estat el candidat a l’alcaldia de Barcelona per aquesta formació des del 2003. El líder popular va oferir una entrevista a La Marina FM i aquí us n’oferim un breu extracte.

“L’alcalde s’ha sumat a la deriva independentista d’Artur Mas”

Quina valoració fa de la gestió de l’alcalde Trias al capdavant de l’ajuntament de Barcelona?
Crec que no està donant resposta al canvi que va prometre, i al seu objectiu de deixar enrere 30 anys de governs tripartits a la ciutat. A això cal sumar-hi que s’ha sumat a la deriva independentista del President Mas. També ha renunciat a defensar els interessos dels barcelonins davant de la Generalitat, per tal de protegir al seu partit.

I de la gestió del “Cas Can Vies”?
L’episodi de Can Vies mostra que l’alcalde ha cedit a l’agenda dels violents, paralitzant l’enderroc, i després promovent la seva reconstrucció. Nosaltres vam abandonar l’alcalde quan ell va pactar amb els violents. La fermesa de l’alcalde va durar 24h. Els espais com Can Vies s’haurien de desallotjar.

Percep una sensació de desgovern de la ciutat?
Més que desgovern, trobo que vivim una certa paràlisis. Les poques decisions que s’han pres han estat gràcies al suport del Partit Popular, un exemple seria l’augment del pressupost en polítiques socials en un 30%.

Quines haurien de ser les prioritats de l’ajuntament?
Crear ocupació, mesures per lluitar contra la crisi, i polítiques de seguretat i de lluita contra la immigració il·legal.

“Als d’aquí se’ns recorden les obligacions permanentment i als que venen no”

El seu discurs sobre immigració és més moderat que el de l’alcalde de Badalona (PP)?
Cada ciutat és diferent. Barcelona ha de ser una ciutat d’acollida, però exigent. Els immigrants tenen drets, però també l’obligació de complir la llei, i integrar-se a la ciutat. Hauríem de perdre els complexes , als d’aquí se’ns recorden les obligacions permanentment i als que venen no.

“Es van gastar 43 milions comprant trens que segueixen per estrenar”

Sovint s’excusa la falta d’infraestructures com el metro de La Marina al fet que el govern central no paga el que deu a la Generalitat i l’ajuntament…
Quan es feia la L9 ningú deia que era gràcies a l’estat. El que no pot ser es que quan alguna cosa es construeix i funciona es digui que és gràcies a l’ajuntament i la Generalitat, i quan no es fa, es diu que es culpa de Madrid. En el cas de la L9 es va precipitar la compra de combois de metro quan les vies ni estaven acabades, en això ens hem gest 43 milions d’euros. També s’ha prioritzat que el metro arribi abans a l’aeroport, que no a barris com aquest.

Entén la frustració dels veïns per aquesta qüestió?
És evident que no podem deixar els veïns d’aquest barri sense metro, a sobre amb el greuge de veure com els trens passen buits per unes estacions ja construïdes al barri per tal d’arribar a les cotxeres. Això és un “esperpento”.

Apart de líder del PP, també és vocal de l’ajuntament al consorci de la Zona Franca i membre del consell general de la Fira de Barcelona, vostè cobra de tots aquests càrrecs?
No cobro ni un sol euro, ni tan sols en dietes, ni per transport , ni remuneracions de cap tipus. Cero cèntims. Hi col·laboro perquè són entitats molt vinculades a la ciutat al districte, que creen ocupació i dinamitzen l’economia.

Quines propostes fa el PP per arreglar el drama de l’atur?
Cal donar suport a l’autoocupació, a la formació i acollir noves empreses als vivers empresarials com Barcelona Activa. També cal sumar-hi suport fiscal als emprenedors i als autònoms.

Coneix el cas del desnonament de la Irene i els seus fills que ha indignar el nostre barri?
Coneixia el seu cas, si hi ha una sentència judicial de desnonament s’ha de complir. Però hem d’estar al costat de les famílies que no poden pagar, el dret a l’habitatge ha de ser prioritari. La reacció de l’ajuntament ha de ser immediata, i oferir un pis d’emergències socials. No es pot deixar una família al carrer sense oferir una alternativa.

“La dació en pagament no es la solució”

Vostè està a favor de la dació en pagament? Va patir algun “escrache” de la PAH quan la reivindicaven?
No crec que sigui la solució, s’ha de lluitar contra la mala praxis dels bancs per evitar que abusin de la seva posició davant de molts ciutadans. Molts ciutadans s’han hipotecat per sobre de les seves possibilitats, sense entendre la lletra petita del que firmaven. Jo vaig patir algun “Escrache” de la PAH. Jo rebo a tothom, no cal que m’increpin ni m’amenacin.

“Ada Colau hauria de fer propostes que pugui complir”

Què en pensa de la “Guanyem Barcelona”, la “candidatura” d’Ada Colau per governar l’ajuntament de Barcelona?
Respecto a tots els qui es presentin, però haurien de fer propostes més enllà del tòpic. No es pot simplificar fins l’extrem, han de fer propostes que es puguin complir.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.