Debat Constituent planteja el debat per posar les bases d’una futura Constitució catalana

Font: Twitter Debat Constituent

Redacció: Vanesa Alemán

“Un procés participatiu transversal, inclusiu i plural per establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya” així ha descrit la plataforma Debat Constituent el projecte que està duent a terme amb la intenció de donar l’oportunitat als ciutadans de Catalunya d’obrir el debat  per una futura Constitució catalana. Les respostes s’obtindran a partir d’una sèrie de debats que es realitzaran arreu del territori on els interessats hauran de respondre un seguit de formularis relacionats amb diversos temes polítics, econòmics i socials del territori català.

El projecte compta amb tres fases ben diferenciades. La primera és l’anomenada d’Impuls i va finalitzar el passat mes de novembre. Aleshores, Debat Constituent va presentar la iniciativa en 7 sessions o jornades formatives realitzades a 7 ciutats diferents de Catalunya. La segona fase és la dels Debats Ciutadans participatius. És la més important, ja que tothom pot expressar la seva opinió als debats temàtics convocats. Cada debat disposa de formularis de preguntes i un seguit de respostes alternatives, entre les quals hi ha l’opció de resposta lliure per si cap de les opcions s’adapta a l’opinió dels participants. Finalment, al proper mes d’abril es posarà en marxa l’última fase del projecte amb la convocatòria del Fòrum Cívic i Social i la síntesi de les respostes rebudes que en farà abans de presentar-los al Parlament de Catalunya.

Tal com explica Debat Constituent, aquest projecte “s‘ha endegat en resposta a la necessitat expressada en un ampli consens de la societat catalana de superar el marc autonòmic actual”. Mitjançant els debats, la població catalana pot dir la seva i formar part del futur polític de Catalunya.

Escolteu aquí, una entrevista al coordinador territorial de Sants-Montjuïc, al programa Més a prop teu, conduït per Javier Artiga a la Marina FM, (102.5). 

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.