Els comerciants de Barcelona organitzen el primer debat polític de les eleccions municipals

Barcelona Oberta i Barcelona Comerç han sigut els organitzadors d’un debat caracteritzat per les absències de l’alcaldessa Ada Colau i de la CUP

Redacció: Vanesa Alemán
Fotografia: Abdó Florencio

Ahir, dia 9 d’abril s’ha celebrat a l’auditori Meier del MACBA el primer debat electoral de les pròximes eleccions municipals. A l’acte han assistit totes les forces polítiques candidates menys l’actual alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la CUP, qui ha assegurat, a partir de xarxes socials, no estar convidada. Davant l’absència de l’alcaldessa, Barcelona en Comú ha intentat enviar a Jordi Martí com a representant de la formació, però l’organització no ho ha acceptat. Pel que fa a la resta de partits, els representants han estat els alcaldables Manuel Valls (Valls BCN 2019), Ernest Maragall (ERC), Jaume Collboni (PSC), Josep Bou (PP) i la número dos de les llistes de Junts per Catalunya, Elsa Artadi.

L’absència d’Ada Colau ha estat molt criticada per la resta de partits polítics. Totes les formacions han coincidit que el sector del comerç mereix més respecte per part de l’alcaldessa de Barcelona. Un dels temes més importants va ser la promoció que volen fer els partits d’una ciutat com Barcelona. A la pregunta de si donarien suport a un gran esdeveniment a la ciutat, Artadi ha afirmat que ella va treballar per la creació dels Jocs d’Hivern, sent necessari treballar en la promoció de la ciutat diàriament. Seguidament, Valls ha declarat que un esdeveniment d’aquí molts anys no soluciona els problemes actuals i, a més, veu complicada la seva organització. Collboni ha recordat als assistents que ell va donar suport a la candidatura de Barcelona per l’Expo de 2030 i, finalment, Bou creu més convenient normalitzar la situació de la ciutat “allunyant-la del procés independentista”.

Un altre tema important ha estat la problemàtica existent amb el “Top Manta”. Ernest Margall i Elsa Artadi han coincidit en la idea de canviar la Llei d’Estrategia mentre Manuel Valls i Josep Bou han afirmat que la solució es troba en prendre mesures més contundents com desallotjar els carrers. Per la seva part, Jaume Collboni vol crear un Pacte per la Seguretat i el Civisme mentre augmenta el nombre d’unitats de la Guardia Urbana.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.