En Comú Podem es consolida com a guanyador al districte de Sants-Montjuïc

Malgrat les enquestes, el panorama no ha canviat res o quasi res. A nivell estatal, el Partido Popular (PP) ha pujat, i a Catalunya es segueixen consolidant les formacions d’En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) com a primera i segona forces.

Al nostre districte, Sants-Montjuïc, varien poc els resultats obtinguts al passat desembre del 2015. Tot i això, hi ha un canvi de posicions a  les tres últimes forces minoritàries: Partido Popular, Convergència Democràtica de Catalunya i Ciutadans.

Resultats electorals al desembre 2015 i al juny 2016

 

En Comú Podem es consolida com a força guanyadora però, en relació al desembre de 2015 perd més de 2 mil vots que suposa mig punt percentual. La segona força, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), també es consolida a la seva posició i puja fins a 779 vots. Per altre banda, el Partit Socialista de Catalunya (PSC-PSOE) segueix mantenint-se a la tercera posició malgrat perdre 432 vots

Pel que fa Convergència (CDC), en relació al 20D, perd 1.793 i queda desbancats a la cinquena posició per darrere del Partido Popular (PP),que es recupera com a la quarta força, guanyant 851 vots més. D’aquesta manera, Ciutadans (C’s) passa a ser la sisena i última força perdent més de 2.000 vots.

Pel que fa la participació, al districte es repeteix la tendència a la baixa. Al desembre va ser de 88.589 veïns i veïnes, baixant al juny fins a 82.493.

Quadre evolució generals

Per altre banda, els resultats del Senat disten una mica en quant a participació, d’un 80.203 votants i una abstenció de 44.448. Els tres primers capdavanters als comicis són: Óscar Guardingo Martínez (En Comú Podem), Santiago Marsal i Vidal (ERC) i Maria Freixanet Mateo (En Comú Podem).

No obstant això, cal incidir també en els resultats generals estatals, on la victòria ha sigut clarament del Partido Popular (PP) amb 33,03 % dels vots obligats a tornar a pactar amb alguns dels altres partits, ja que com va succeir al Desembre tornen a no tenir la majoria absoluta el que els obliga a exercir pràctiques de negociació i diàleg.

Mapa 26J

Resultats de les Eleccions 26J segons províncies d’Espanya – El Mundo

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.