El dret de votar en llibertat, val la pena d’exercir-lo!

Què ha passat en aquest 6 mesos?

Les anteriors Eleccions Generals representaren un important canvi polític, la ciutadania votà majoritàriament opcions de progrés, ho va fer de forma plural i precisava dels corresponents acords. Les formes sobre tot en un primer moment, no van ajudar a formalitzar-ho (Constitució de Grups i Mesa del Congrés) i tampoc els discursos empleats.

Por la seva part, Ciudadanos reclamant al Partit Popular sumar-se a l’acord amb el PSOE per governar, abundà encara més en la cerimònia de la confusió. Els discursos de ambdós, PSOE i Ciudadanos donaven la impressió de haver-se signat en el mateix lloc, però amb diferents documents.

I el Partit en el Gobern?

La corrupció no ha cessat en aquest temps, fins el punt de que fa uns dies vam conèixer que el jutge José de la Mata reclamava 1.245.154 euros al Partit Popular, per ser responsable subsidiari de la suposada caixa B. ¿Quants milions d’euros ens ha costat ja als ciutadans? ¿Els tornaran algun dia? Mentrestant, ens plantegen electoralment la possibilitat de baixar impostos, invitant-nos a mantenir a l’actual govern com a única garantia d’estabilitat.

El president en funcions envià el 5 de maig una carta a Brussel·les, dies abans de que aplaçaren la decisió de multar-nos o no per incomplir el dèficit (que deien haver acomplert) en la que exposava: “conscients de la necessitat de sortir del procediment de dèficit excessiu el més aviat possible, en la segona meitat del any, un cop hi hagi nou Govern, estem disposats a adoptar noves mesures, si es requereixen, per acomplir amb aquest objectiu”.

Sembla que volen dir: Deixeu-me guanyar les eleccions i no em multis ara, que després ja retallaré als ciutadans els drets que faci falta.

El canvi de política és possible i necessari

El recent acord de govern municipal entre Barcelona en Comú i PSC, demostra que es possible i necessari entendre’s, que les forces de progrés a tot l’Estat han de buscar què les uneix i el consens. No per ànsies de poder, sino per acabar amb les polítiques nefastes que permetin retornar la tranquil·litat en temes clau, com el Treball i les Pensions, que amb les seves polítiques han posat en perill. Es necessari acabar amb la corrupció i les lleis regressives que ens han imposat.

Que no ens confonguin, el canvi és possible i necessari. Tenim tot el dret a votar en llibertat i val la pena exercir-lo.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.