Victòria dels veïns de Can Clos i el Polvorí en vigílies del Clàssic entre Barça i Reial Madrid

Imatge de l'enfrontament entre Barça i Shakhtar Donetsk (Pau Llopis)

Pau Llopis

El passat dissabte 28 d’octubre es va celebrar “El Clàssic”, l’històric partit que enfronta al Futbol Club Barcelona i el Reial Madrid. Es tracta d’una de les jornades que genera més expectació a escala mundial. Sense anar més lluny,  la semifinal de la Copa del Rei entre els dos quadres de la temporada anterior, que es va poder veure en obert a La 1, va aplegar més de cinc milions i mig de persones, aconseguint el 40,7% d’audiència, amb un màxim de més de sis milions d’espectadors, i això comptant exclusivament els teleespectadors d’Espanya.

Amb aquestes dades a la mà, es podia preveure que el xoc no seria menys en aquesta ocasió, sobretot tenint en compte que els dos conjunts estaven separats a la Lliga per tan sols un punt i que Vinícius Jr., jugador del Reial Madrid, es troba al focus d’atenció mediàtica pel seu recent judici contra el València C.F. i la seva confrontació amb els aficionats del Sevilla C.F. la jornada anterior.

Es podia esperar, per tant, que l’afluència d’aficionats a l’Estadi Olímpic Lluís Companys, on es disputava el partit, fos considerable. Això, en termes de barri, es tradueix en una massificació de les àrees dels voltants, com són per exemple Can Clos i el Polvorí, una situació que preocupa i genera malestar als veïns i veïnes que es veuen impossibilitats d’accedir als seus domicilis o d’aparcar els seus vehicles a les places habituals, ocupades pels aficionats culers que s’apropen al camp.

Recentment, però, Can Clos i el Polvorí han aconseguit un avenç que pot semblar petit, però suposa una gran victòria pels veïnats. I és que, després de molt insistir, per fi han obtingut els distintius perquè els vehicles privats dels veïns puguin accedir als seus barris els dies que el F.C. Barcelona jugui a Montjuïc o bé hi hagi altres esdeveniments als diferents recintes ubicats allà. En altres paraules, els residents podran, per fi, arribar sense massa problemes a casa seva els dies que la muntanya aculli concerts o els partits del club blaugrana.

Això ha estat possible gràcies a la incansable tasca de l’A.V de Can Clos, entitat que ha mantingut nombroses reunions amb l’Ajuntament i diversos representants de Montjuïc. L’associació, a més a més, s’ha ofert per ser l’encarregada de distribuir els distintius als residents amb la finalitat d’agilitzar el procés, com assegura la seva presidenta, Rosalia Fernández.

D’aquesta manera, els veïns de Can Clos i el Polvorí disposaran d’una via d’accés més àgil als seus domicilis els dies que se celebrin els diferents esdeveniments que acull la muntanya màgica de Montjuïc, posant un punt final satisfactori a una reclamació veïnal que ve de lluny.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.