Montjuïc ja es prepara per acollir al Barça

Ajuntament de Barcelona

L’Ajuntament i el FC Barcelona han desenvolupat un pla de mobilitat que facilitarà l’accés a l’estadi

 

Pau Espí

El primer equip masculí del Barça jugarà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys durant la temporada 2023/24, tal com va anunciar-se mesos enrere. El Futbol Club Barcelona es “mudarà” temporalment a Montjuïc mentre es du a terme gran part de la remodelació emparada amb el projecte de l’Espai Barça al Camp Nou.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals, i el Futbol Club Barcelona tenen ja tancat l’acord que permetrà al Barça fer ús de l’Estadi Olímpic entre l’agost del 2023 i el maig del 2024. L’Ajuntament cedeix l’espai els dies que el primer equip de futbol masculí tingui partit, així com, també, per les preparacions prèvies i posteriors als enfrontaments. El pacte, d’afegit, permet a l’entitat blaugrana utilitzar l’Estadi Lluís Companys de manera puntual, sigui per determinats entrenaments o altres esdeveniments esportius, com pot ser algun partit del primer equip femení de futbol. Tanmateix, el Futbol Club Barcelona conviurà amb la resta d’esdeveniments que se celebrin a l’Anella Olímpica i a la muntanya de Montjuïc.

Per garantir que les instal·lacions i els accessos al camp siguin els adequats, l’Ajuntament de Barcelona i el Barça han desenvolupat, de manera conjunta, un pla de mobilitat per facilitar als socis i sòcies l’arribada a l’estadi sense complicacions.

El pla de mobilitat té un pressupost de 7,2 milions d’euros, el 64% està cobert pel Barça i el 36% restant per l’Ajuntament

En aquesta línia, l’Ajuntament i el FC Barcelona reforçaran el transport públic i la mobilitat sostenible, i garantiran la protecció de la muntanya de Montjuïc amb serveis de manteniment i seguretat extraordinaris els dies de partit. El pla de mobilitat traçat comportarà unes despeses que rondaran els 7,2 milions d’euros, dels quals el Barça n’assumirà la majoria (64%), mentre que l’Ajuntament cobrirà el 36% restant, fent-se càrrec dels canvis que es mantindran de forma permanent.

Quins són els serveis extraordinaris que es proposen per garantir una arribada a l’estadi senzilla i sostenible amb el medi ambient? El pla de mobilitat respon a aquest dubte, garantint que, els dies que el Barça jugui a Montjuïc, es reforçaran els serveis del Funicular i s’habilitaran llançadores de bus des dels principals accessos del transport públic (Plaça Espanya, L9 o Estació de Sants) fins a l’Estadi Olímpic. Altrament, es fomentarà l’ús dels autocars de les diferents penyes per arribar a l’estadi i, quan sigui necessari, s’ampliarà l’horari del servei de metro.

I, qui es farà càrrec de les despeses que comporti aquest reforç del transport públic? Segons es detalla al mateix acord entre l’Ajuntament i el Futbol Club Barcelona, serà el club blaugrana l’encarregat de cobrir econòmicament els reforços del transport públic els dies de partit, així com dels serveis extraordinaris de manteniment i seguretat de la muntanya.

Per la seva banda, l’Ajuntament s’encarregarà d’habilitarà un carril bici entre Plaça Espanya i Miramar, d’instal·lar 3 estacions de Bicing i millorar els aparcaments per a bicicletes. A més a més, també reforçarà la il·luminació dels principals camins que donen a l’Estadi Lluís Companys, i retocarà els recorreguts per a vianants que connecten el transport públic amb el camp.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.