Drets i deures de la ciutadania

La Carta de Drets i Deures de la Ciutadania en relació amb la salut i l´atenció sanitària és un contracte social entre la ciutadania i el sistema de salut.

Els prop de cent drets i deures que recull el document s´agrupen en els àmbits següents:

Així com tenim dret a rebre una atenció sanitària equitativa i un tracte respectuós, tenim el deure de respectar i no discriminar els professionals o a altres usuaris del sistema.

I tal com tenim dret a accedir als serveis sanitaris públics en un temps adequat al criteri clínic tenim el deure d’utilitzar de manera responsable les instal·lacions i els serveis sanitaris, així com respectar els horaris programats i les normes dels centres on ens atenen.

Tenim dret a disposar de seguretat ambiental i alimentària a l´entorn on vivim i  tenim el deure de contribuir a la cura i la millora del nostre entorn, vetllar per la nostra salut i la de les persones que estan sota la nostra responsabilitat.

Cal que tots, ciutadania, professionals i administració, ens comprometem amb el sistema sanitari i hi col·laborem, fent-ne un ús responsable, mantenint uns hàbits de vida saludables, participant en les activitats de prevenció i informant-nos dels nostres drets i deures per tal de contribuir a la seva millora i a la seva sostenibilitat.

GRUP D’ÈTICA CAP LA MARINA

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.