Open Camp explica el seu projecte al barri

El primer parc temàtic del món dedicat a l’univers de l’esport. Això és el que crearà Open Camp, la seva empresa promotora, que obrirà portes el proper 16 de juny a les instal·lacions de l’Anella Olímpica de Barcelona. Aquest esdeveniment oferirà experiències recreatives i d’entreteniment associades a l’esport amb l’objectiu que els visitants visquin en primera persona les emocions de practicar el seu esport preferit en l’escenari on han competit els seus ídols.

Paco Medina, gerent d’Open Camp, explica en què consisteix el projecte. “El que estem fent des de fa tres anys és treballar de la mà d’empreses, emprenedors, promotors, universitats… per fer quelcom que no s’ha fet abans al món: crear i estructurar una oferta de lleure, d’entreteniment i d’oci consistent un parc d’experiències associades a l’esport”, afirma. Aquest projecte no portarà cap construcció, sinó que consistirà en l’optimització d’aquells espais que ara romanen tancats (Estadi, esplanada, torre telefònica, museu…).

Medina es mostra content pels resultats que pot donar de sí el nou projecte. “És una activitat nova que genera riquesa i activitat, dinamisme… i genera llocs de treball des del primer dia. Cal arribar a tenir 240 persones treballant directament“. Per la seva banda. un estudi de la Universitat Pompeu Fabra recull que indirectament estarem al llindar dels 900-950 persones que tindran un lloc de treball a partir d’aquest projecte.

Ara bé, són moltes les veus crítiques que s’han alçat per protestar per la poca informació i publicitat que se n’ha fet d’aquest nou parc temàtic. “Aquest és un projecte de l’anterior equip de govern municipal, de CDC, amb Xavier Trias al capdavant, que pel que sembla no ho va explicar a ningú. No hi va haver cap publicitat ni participació veïnal en aquesta decisió”, assegura Esther Pérez, consellera de Barcelona en Comú.

Ara, diu la consellera, estan anant als barris de la muntanya de Montjuïc “per explicar el projecte”, ja que afirma que seran “els més afectats pel parc”. Alhora, la desinformació va portar el govern municipal a contactar amb l’empresa promotora de la idea de l’Open Camp per conèixer-lo. “Nosaltres enteníem que encara que no ho haguéssim signat nosaltres, la gent ho havia de saber, i per aixo ho hem obert a la ciutadania”.

Tot i no que no poden tirar enrere el projecte -ja que ja va ser acordat pel govern de Xavier Trias-, des de Barcelona en Comú afirmen que és “menys del que ens pensàvem”. “Les pors que teníem era que hi hagués una privatització total de l’espai públic de la muntanya de Montjuïc i no tenir en compte la mobilitat dels seus barris. Per això, ara respirem alleugerats, però cal remarcar que el nostre compromís rau en millorar la qualitat dels barris i garantir l’espai públic”, assegura l’Esther Pérez.

Ara bé, què n’opinen els veïns i veïnes del barri? L’Elena Romero, mossa de magatzem, ha parlat amb La Marina i ens explica les seves sensacions. “Desconeixia en un inici aquest projecte. Ara sabem que el parc temàtic anirà bé perquè dóna llocs de feina, però té més inconvenients que avanat

Elena Romero, mossa de magatzem, desconeixia en un inici el projecte. “Ara sabem que és un projecte que anirà bé per a donar llocs de feina, però té més inconvenients que avantatges. Per exemple, afectarà molt en els accessos d’entrada i sortida als barris de la zona”, assegura.

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.