La canalla de la Marina, a la caça dels fantasmes!

RAQUEL M. MARTÍNEZ|

Participem a la Busca del Fantasma amb els nens i nenes del Submarí, una entitat del barri dedicada al reforç infantil que participa al Joc del Fantasma.

 Durant tota la setmana lectiva (fins dijous), diversos grups de canalla del barri competeixen per ser els que trobin més fantasmes.  Es tracta de grups de cinc nois i noies de 8 a 14 anys, acompanyats normalment d’un adult responsable (monitors en el cas del Submarí). Aquests grups recorren els carrers del barri buscant la imatge del fantasma d’enguany als aparadors de diverses botigues.

L’activitat, a més d’incentivar la competitivitat, dóna a conèixer molts indrets del barri. Cada cop que troben un fantasma, els nens han d’apuntar el seu codi, el nom de l’establiment on es troba, i la direcció del lloc. Així, estan aprenent constantment els noms dels carrers del barri, les botigues que hi ha, etc. A més, en alguns casos poden trobar una endevinalla a la fitxa on van registrant les seves troballes. Per optar als premis, cal que omplin tota la fitxa (trobant tots els fantasmes) i responguin a totes aquestes qüestions.

Aquesta és l’activitat més visible de les tres que engloba el Joc del Fantasma,  ja que tothom que camini pels carrers entre les quatre i les vuit pot veuré els grups de nens voltar pel barri i els dibuixos fantasmals enganxats als aparadors. Amb això s’aconsegueix implicar tot el barri, grans i petits. Els resultats finals de la Busca del Fantasma, així com de la resta d’activitats que engloba el Joc, es sabran demà, 31 d’octubre, a la festa de la Castanyada que es celebra als Jardins de Can Farrero a les 18h.

A partir de l’experiència, viscuda en primera persona amb els infants i monitors del Submarí, puc afirmar que es tracta d’una activitat divertida i enriquidora. Els nois i noies s’esforcen per trobar el màxim número de fantasmes (treballen la competitivitat) i a més canvien la rutina a la que estan acostumats i coneixen millor el lloc on viuen. Així ho valoren els monitors, que tot i arribar cansats de córrer pel barri amb els petits, també gaudeixen de l’activitat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.