Espectacular inauguració del renovat museu Etnològic de Barcelona

El passat diumenge 4 d’octubre va tenir lloc a Montjuïc la inauguració del renovat museu Etnològic de Barcelona.

Una obertura molt esperada i aclamada. A l’esdeveniment s’hi va comptar amb la presència de l’alcaldessa Ada Colau i altres celebritats com l’actor, Juanjo Puigcorbé amb l’acompanyament de l’amfitrió i director del museu, Josep Fornés.

Josep Fornés ens va poder dedicar unes paraules durant l’entrevista on va afirmar que, ‘’la gent promovia el canvi, i el barri de la Marina demostra aquest canvi.’’ També ens va assegurar que, té previstes diverses activitats i exposicions on plasmaran la cultura popular que formen ‘’els barris de Sants-Montjuïc, perquè el museu és per i de la gent.’’ I sens dubte, és un recinte on es sent el patrimoni amb els cinc sentits.

Per als visitants va resultar molt gratificant tornar a veure i gaudir d’aquest meravellós espai on va estar sintonitzada amb música i ball de diferents punts geogràfics del món. El resultat d’aquesta inauguració fou un ambient de revetlla i il·lusió on la gent trobava el seu lloc cultural, on podien sentir el patrimoni i on s’identificaven amb les seves arrels.

‘’Des d’aquest museu podem contemplar Barcelona, una ciutat plural i complexa, arrelada en la història i partícip de la globalització. Als seus carrers i barris hi conviuen persones amb orígens diversos, tradicions conservades durant generacions i nous costums, siguin importants d’altres indrets o fruit de la creativitat dels seus habitants.’’

Des d’aquí us convidem a visitar el museu i que poseu en pràctica els vostres sentits i que no us perdeu les properes exposicions que té el recinte programats.

Pròximament, ‘’Som cultura popular: mostra del patrimoni immaterial a Barcelona’’ del 21 al 24 de gener de 2016 a Sant Andreu – Fabra i Coats.

Més informació  a: http://ajuntament.barcelona.cat/museuetnologic/

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.