L’AMCL i Òmnium Sants-Montjuïc signen un acord de col·laboració en suport a la cultura, la llengua i la cohesió social

L’Associació de Mitjans de Comunicació Local (AMCL) i Òmnium Sants-Montjuïc han signat un acord de col·laboració en suport a la cultura popular i la cohesió social als barris de la Marina. Totes dues entitats comparteixen la visió que cal treballar de manera conjunta i en aliança per enfortir la cultura, fomentar l’ús de la llengua catalana i fer costat a les entitats locals que treballen des de la base per la cohesió social als barris de la Marina.

Tot i que l’acord l’ha protagonitzat la seu local d’Òmnium Sants-Montjuïc, el president d’entitat, Xavier Antich, va rebre els representants d’AMCL   i firmà ell mateix l’acord, donada la seva importància, conjuntament amb Muntsa Farré, la presidenta de la seu local.

Així, la plataforma de mitjans de proximitat de l’AMCL, conformada per l’emissora La Marina FM (102.5), la publicació mensual gratuïta La Marina i el web lamarina.cat, reforçarà la seva cobertura en l’àrea cultural i Òmnium donarà suport a uns mitjans que porten 35 anys de trajectòria i compromís amb la informació local, i el veïnat de la Marina.

“Importants sectors de la població viuen amb por i ràbia la fragilitat econòmica, l’acceleració del temps i altres canvis tan veloços que experimentem socialment. Les xarxes viralitzen més ràpidament la desinformació i guanyen protagonisme discursos que deshumanitzen i neguen els drets de molts col·lectius; per combatre-ho, cal actuar hi des del tu a tu, des del carrer, amb més horitzontalitat, empatia i sentit de comunitat.

Cal generar complicitats que reforcin un marc de valors compartits. D’aquí la importància d’aquest conveni entre entitats com l’AMCL, molt arrelada als barris de la Marina, i una entitat com Òmnium Cultural, amb un paraigües molt més gran”, deia Yohany L. Ayala, presidenta de l’AMCL.

Tot seguit, Juan Antonio Reyes, gerent de l’emissora local, mencionava el bagatge, les capacitats i les connexions de les entitats locals posant en valor la feina que realitzen al territori, destacant que “la seva vàlua radica en estar en contacte directe i connectades a la realitat social del lloc on actuen, cal reforçar-les allà on es pot per animar la continuïtat de la seva labor”, comentava. Li feien costat Vicente Massip i Alejandro Flores, tresorer i soci de l’entitat.

Tot seguit, Xavier Antich, president d’Òmnium Cultural, remarcava les coincidències i l’aposta d’anys que porta l’entitat compartint, acompanyant i fent costat a les lluites dels barris d’arreu de Catalunya, conscients que cal seguir treballant per la cohesió social de manera prioritària.

“Reconeixem l’arrelament i la importància dels mitjans de proximitat a la Marina i volem continuar la feina des de l’esperit de col·laboració que hem mantingut fins ara. És un repte important, sobretot en un context com el que estem vivim que ens crida a tots a enfortir-nos i treballar plegats”, acabava la Muntsa Farré, presidenta d’Òmnium Cultural de Sants-Montjuic que donarà continuïtat a una col·laboració engegada amb l’anterior president, Frederic Zorrilla.

La signatura es va realitzar el 19 de juny a la seu d’Òmnium al carrer Diputació.

1 COMENTARI

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.