Una escola de cine i teatre arriba al barri

Jordi Salas, actor i director ens explica aquesta nova proposta per a joves que busquen  iniciar-se en las arts escèniques

Abans de res, com vas començar amb el teatre?

Vaig començar de molt petit a l’escola Plus Ultra, que era del meu avi. Allà vaig fer la primera representació teatral amb 7 o 8 anys,  y després d’això ja  m’afegia a totes les que hi havia a les escoles on vaig anar.

Després em vaig encaminar cap a la comunicació audiovisual, vaig fer radio i radio teatre durant molts anys. I ja d’adult, me’n vaig adonar de que quan un porta tant de temps fent una cosa i n’acaba sabent el suficient, doncs el que ha de fer és dedicar-se a això.

Quins projectes tens ara?

Actualment faig doblatges de pel·lícules, i series en general.

Posa’ns un exemple de l’últim que has doblat?

Acabo de doblar una pel·lícula molt divertida, de dibuixos animats. Vinc de cantar… (riu). La pel·lícula es dirà “Marco Macaco” i jo interpreto al dolent.

Igualment aviat estrenaré un curt-metratge al Prat, on des de l’any 2012 dirigeixo  l’escola de teatre i cinema. Ara hi ha l’opció de portar aquesta estructura d’escola aquí a La Marina.

Com està d’avançat aquest projecte al barri?

Aquest mes començarem a visitar els instituts del barri per explicar el projecte que volem dur a terme amb els joves i el 6 d’octubre arranquem.

El teatre atrau als joves?

La veritat és que els atrau més el cinema, però son conscients que la majoria dels actors de cinema també han fet teatre. De manera que al principi hi ha qui ho fa como un deure, però quan van aprenent el que realment és,  els agrada i a molts el cinema se’ls en va del cap.

Hi ha joves que hagis format i que continuen en amb això com a professió?

Si, per exemple un d’ells és en una sèrie de Tv3. Es va iniciar amb nosaltres l’any 2012 i vol seguir a l’Institut del Teatre. Ell, ho te molt clar. D’altres venen a passar-ho bé i estar amb els amics, perquè els agrada.

Parla’ns del projecte aquí a La Marina, què abasta i què pretén?

En realitat estem unint esforços. Busquem una o varies opcions perquè la gent jove pugui fer quelcom que li suposi un profit més endavant, en el futur com adults, encara que també en lo immediat.

Presentem el teatre amb la idea de fer interpretació, de manera que els joves puguin expressar coses que potser no poden expressar en la seva vida quotidiana. Entenem que és una eina per a la maduració com a persones.

O sigui, el teatre como teràpia?

Si, en realitat el teatre sempre es una teràpia.

En aquest cas, si tens l’oportunitat de conèixer i relacionar-te amb gent que després pot convertir-se en amiga, això es teràpia. O si m’estic reunint amb grups que no m’ajuden en res en el meu creixement i en canvi trobo al teatre persones que s’interessen de coses distintes i coincidim. Y també, si senzillament és que no sé què fer de meva vida, faig teatre i veig que puc dedicar-m’hi. Tot això és el que ofereix l’Escola de Teatre i Cinema que és el nom de la Associació al Prat.

Els cursos al barri, tindran algun cost?

El Centre Cívic La Bàscula subvenciona la despesa que implica el projecte. Encara que possiblement es farà una aportació simbòlica per a valorar el que comporta la feina que es fa i per adquirir compromís de continuïtat.

Ens interessa molt que hi hagi compromís i disciplina a les classes. És un treball d’equip.  Creem escenes en les que intervenen diferents personatges i si en falta un no podem assajar. Per això és molt important que la gent que s’impliqui estigui realment convençuda de que vol fer-ho.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.