La Biblioteca Francesc Candel estrena “El treball és cosa nostra”, una exposició de Josep Maria Torres

La mostra està formada per 22 obres del pintor i veí del barri

Durant el mes d’abril, la Biblioteca Francesc Candel acull “El trabajo es cosa nuestra”, una mostra pictòrica del pintor i veí del barri Josep Maria Torres. L’exposició, que estarà oberta al públic del 4 d’abril fins el 27 del mateix mes, té un rerefons reivindicatiu. Com explica Josep Maria Torres, les seves pintures posen la mirada en la qüestió del sector dels serveis, com funciona, i analitzar com el treballador, tot i la gran quantitat d’avenços tecnològics que s’han anat desenvolupant, encara segueix explotat. Josep Maria Torres defensa que l’enriquiment no ha de ser individual de cadascú, sinó que ha de ser un enriquiment col·lectiu. Defensa un país on tothom tingui unes despeses elementals cobertes: sanitat, educació, transport i cultura. Quan més es tingués col·lectivament, menys necessitats individuals hi haurien.

La mostra està formada per 22 obres, entre elles De venedor a conductor, Més hores que un rellotge, Llocs de treball volàtils i Com un peix en l’aigua. Cada quadre va acompanyat d’un peu de foto on s’explica la història que es troba amagada darrere la pintura. Molts d’aquests comentaris han estat fets per les persones protagonistes de l’obra o per gent propera a elles.

Les obres de Josep Maria Torres es caracteritzen per ser molt visuals i per representar la realitat tal com és. El pintor ha pintat des de les primeres barraques que van aparèixer al barri a partir dels anys 40, quan es va començar a poblar, passant per la primera onada de construcció d’indústries, fins l’actual sector dels serveis en constant creixement.

L’entrada a l’exposició és lliure i els horaris corresponen als habituals de la biblioteca, sempre i quan no es realitzi cap altra activitat a la mateixa sala. Tots aquells que la visitin es podran emportar un fulletó amb les imatges de les obres i el seu corresponent comentari.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.