Festa Major de Sants: carrers guarnits, piromusical i cultura popular

Descoracions nadalenques al carrer Finlàndia
Decoracions nadalenques al carrer Finlàndia

El passat diumenge 1 de setembre es va posar punt final a la setmana de celebracions que van formar part de la Festa Major de Sants, una de les més emblemàtiques i reconegudes de tota la ciutat.

Durant aquests dies, diversos punts del barri van acollir activitats ben variades, entre les quals no podia faltar el tradicional pregó que inicia aquesta festa. Enguany, aquest va estar a càrrec del periodista i fundador de La Directa, Jesús Rodríguez, recentment tornat de l’exili després de ser acusat per terrorisme en el cas del ‘Tsunami Democràtic’.

A més a més, infants, famílies i el públic de totes les edats va poder gaudir de múltiples propostes típiques de la cultura popular catalana, com ara balls de sardanes, castellers, cercaviles i correfocs, com també d’altres que apropaven a la resta de realitats existents, amb taules d’interculturalitat o espectacles de música cubana.

Com no podia ser d’una altra manera, tampoc van faltar les rutes històriques pels diversos punts del barri amb un fort caràcter històric i patrimonial, les curses solidàries, els sopars de germanor ni les visites pels tradicionals carrers guarnits, entre els quals hi destacava el del carrer Finlàndia, decorat com un marcat nadalenc nòrdic i guanyador del concurs que es duu a terme entre les vies decorades en honor a la festa.

Finalment, diumenge a la nit, un gran espectacle piromusical va ser la cloenda dels actes unitaris de la festa major, després de set dies que han deixat a tota l’assistència amb ganes de repetir.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.