Sants ja gaudeix de la seva festa major

Després de les tradicionals festes de Gràcia, on els veïns dediquen el seu temps a decorar els carrers mitjançant materials reciclats i manualitats, el barri de Sants segueix la mateixa tradició. Més de mig miler d’activitats programades i 16 carrers engalanats són els ingredients que fan de les Festes de Sants unes de les més populars de Barcelona. Enguany, tenen lloc del 23 al 30 d’agost

L’exjugador d’handbol, Enric Masip, donava el tret de sortida a les festes  al  pronunciar, el passat dissabte, el  tradicional pregó on va elogiar la cohesió, la lluita i el compromís dels santsencs per aconseguir un barri millor. També va fer un emotiu repàs de les transformacions que s’han fet al barri en els últims 25 anys. A més, com és habitual, les traques donaven el tret de sortida a la festa de cada carrer. Altres anys es llançaven l’endemà del pregó, per despertar els veïns, però enguany els carrers han optat per avançar-les a la nit i oficialitzar així l’inici de la festa.

Els sopars populars i els concerts als carrers han estat els protagonistes del primer cap de setmana de la festa major. Al llarg dels dos dies no hi han hagut gaires aglomeracions als carrers, fet que ha ajudat a dur a terme les activitats programades sense incidències. Molts carrers han ofert al públic activitats participatives i gratuïtes com un karaoke infantil al carrer Canalejas, un taller de circ al carrer Finlàndia, bastoners al carrer Vallespir de Baix, bingo al carrer Galileu, havaneras al carrer Guadiana o un campionat de parxís a la Plaça de la Farga. Les diferents activitats han acabat al voltant  de les 3 h, quan els serveis de neteja han accedit als carrers.

Fotografies: David Aguinaga

 

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.