L’escriptor Francesc Candel tindrà un passeig en el seu honor a la Marina del Prat Vermell

Francesc Candel. (Josep Vicens)

Pau Llopis

La ciutat de Barcelona dedicarà un passeig al reconegut escriptor Francesc Candel, després que La Ponència del Nomenclàtor ho aprovés aquest dimecres.

En concret, aquest nou passatge tindrà una extensió de prop d’1’5 km, i anirà des del carrer de la Metal·lúrgia fins al Passeig de la Zona Franca, entre el carrer del Plom i el del Foc, a la Marina del Prat Vermell. Aquesta dedicatòria de la ciutat a l’escriptor i periodista ja va ser contemplada i acceptada l’any 2008, també en una Ponència del Nomenclàtor, però no es va definir l’espai urbà específic que estaria sota el nom de Candel.

Finalment, quinze anys més tard, i aprofitant la nova construcció de la Marina del Prat Vermell, Francesc Candel comptarà amb un passeig en el seu honor a tocar de les Cases Barates d’Eduard Aunós, on va viure amb la seva família durant molts anys.

Francesc Candel va ser veí de la Marina durant pràcticament tota la seva vida, en arribar al barri amb dos anys, havent nascut al País Valencià. De fet, una de les seves creacions més destacades Donde la ciudad cambia su nombre (1957), parla sobre les ja mencionades Cases Barates d’Eduard Aunós. A més a més, també compta amb altres obres de gran rellevància com Han matado un hombre, han roto el paisaje (1959), Els altres catalans (1964), Un charnego en el senado (1979), Les meves escoles (1998), Petit món (1999), entre d’altres.

A continuació, us oferim una representació del traçat que tindrà el nou Passeig Francesc Candel.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.