Carla Simón, Ós d’Or a Berlín

Juan Bibian

La Berlinale premia el talent i la naturalitat de Carla Simón amb l’Ós d’Or.

‘Alcarràs’, un film sobre el món rural rodat en català amb actors no professionals, s’emporta la màxima distinció al Festival de Berlín.

El jurat, presidit per M. Night Shyamalan (El protegit, El Sisè sentit) ha destacat les interpretacions, des dels més petits fins als més grans, i l’habilitat de Simón per mostrar la importància de valors com la sensibilitat i la família.

“Jo soc filla d’aquí, és la meva casa cinematogràfica. Cada vegada que venim, quelcom d’extraordinari  passa”, ha agraït Simón des de l’escenari.

“Vull dedicar aquest premi a les petites famílies d’agricultors que conreen la terra cada dia perquè aquesta fruita arribi als nostres plats”, ha comentat la directora.

Carla va néixer el 1986 a Barcelona i va créixer en el petit poble de Les Planes d’Hostoles (Girona) enfrontant-se a una infància molt dura. Amb sis anys és adoptada pels seus oncles materns, ja que la seva mare acabava de morir víctima de la sida, la mateixa malaltia que s’havia endut el seu pare tres anys abans. L’experiència d’uns nens en perdre els seus pares es tractava de forma sensible i directa en el seu debut “Estiu ,1993” . Ja va obtenir un merescut premi a la millor òpera prima a Berlín fa 5 anys, guanyadora també a Màlaga, als Gaudí i amb uns quants Goya.

Ara aquesta directora a la qui fascina treballar amb actors no professionals, ha tornat a utilitzar el mateix procediment a ‘Alcarràs’, amb un repartiment que pràcticament no comptava amb experiència prèvia en el cinema. Aquesta cinta torna a ser un homenatge a la seva família, als seus oncles agricultors, a través de relatar el procés de la recollida dels préssecs, a Lleida.

Com ella mateixa ha comentat és una història local i senzilla, però que al mateix temps és universal; a molts llocs, l’agricultura i la seva problemàtica és la mateixa. Enhorabona!!!!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.