BCNMUSICLOUD.TV una plataforma digital que pretén aglutinar tota la musica que es fa a Barcelona

Hola veïns de La Marina!

En aquest no entrevistarem  un músic sinó  un projecte dedicat a la música anomenat BCNMUSICLOUD.TV. Coneguem una mica millor el projecte i la gent que l’envolta. Parlem amb Raúl López, un dels seus impulsors.

Explica’ns una mica de que va tot aquest projecte musical, quins objectius teniu? Que tracta BCNMUSICLOUD.TV ?

És una plataforma digital que pretén aglutinar tota la musica que es fa a Barcelona i el seu voltant, pensada per aquells artistes que no son a la primera línia mediàtica (encara que no descartem ningú). Ens agradaria que funcionés como un lloc on qualsevol persona del món que vulgues veure que s’està fent a Barcelona, musicalment parlant, pogués entrar i escoltar la musica dels artistes locals.
Com va sorgir la idea? I Quant temps porteu amb el projecte?

Portem un any i mig desenvolupant la plataforma, que encara és en fase beta. La idea va sorgir després de sortir d’un macro festival molt conegut que es fa a Barcelona i veure que no hi havia un sol grup local tocant en horari “prime time” diguem-ne, el ens sobtava coneixent el nivell d’artistes que hi ha a la ciutat.

¿Quanta gent està col·laborant en això? ¿Algun de vosaltres es dedica a un altre camp que no sigui la música?

De moment som cinc persones amb molta il·lusió i recursos propis. Ningú ens dediquem a la música, encara que tenim relació amb aquests món des de fa molt de temps.
El indie (música independent) està de moda a Barcelona però, accepteu qualsevol tipus d’estil musical?

I tant! De fet el que busquem una mica també és trencar amb aquesta mania que tenim d’etiquetar tot. Si mires a Europa o EEUU te n’adones que ja no hi ha aquesta separació d’estils etiquetats que hi havia. Avui en dia tot és més transversal, i la musica també.
El client d’aquest projecte ha de ser de Barcelona ciutat però, hi hauria possibilitat d’expandir i començar per altres províncies?

He començat per Barcelona perquè és l’entorn que coneixem, de fet no està circumscrit a Barcelona només, podríem parlar de la gran Barcelona. Però si, la idea és estendre-ho, si funciona, a moltes altres ciutats.
Formareu algun festival de la plataforma?

Això és una cosa que ens agradaria molt, però anem a pams, primer ens hem de centrar en que la plataforma funcioni.
Imagino que crear alguna cosa així té el seu treball, com us organitzeu? quantes hores feu al dia per a això? Necessiteu més col·laboradors?

Una gran part dels que formem l’equip som tecnòlegs, així que ens és una mica més fàcil anar construint la plataforma en remot, amb les eines que hi ha avui en dia per col·laborar gairebé no fa falta que ens veïem. En quant a les hores…moltes, tots tenim una feina a banda, així que hem de treure temps a les nits o de la nostra vida personal. De moment no necessitem empleats perquè estem en fase beta, però òbviament si aconseguim que funcioni haurem de fer que creixi l’equip.
El panorama musical cada vegada està més tancat de cara a les noves bandes que van sortint a la nostra ciutat. L’escena musical a Barcelona està una mica camuflada. Només deixen sortir a la llum a bandes que paguen per actuar o coneixen algun contacte directe. La vostra plataforma serà un aparador sense filtres. Creieu que el vostre projecte ajudarà a donar a conèixer a nous grups i músics?

Aquest és l’objectiu final, donar veu a tota la musica de la ciutat sense condicions més enllà de la pròpia música.
Finalment, deixeu-nos el vostre web perquè puguem consultar què es mou per la ciutat musicalment parlant.

La web de la beta és: http://beta16.bcnmusicloud.tv

logo-bcnmusicloud-tv

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.