El repte del petit comerç davant la nova llei catalana del comerç i les rebaixes

Barcelona Barcelones 27 06 2016 Economia Primeras rebajas del verano En la foto la tienda C A de la calle Pelai FOTO DANNY CAMINAL

//Associació de comerciants

La nova llei catalana del comerç, que el govern vol aprovar abans no acabi l’any, preveu una liberalització del període de rebaixes, de manera que els comerciants tindran llibertat per fer-les quan creguin convenient. Això genera divisió entre els comerciants. Alguns consideren que causarà confusió entre els consumidors i d’altres que  creuen que els suposarà un avantatge.  Segons  Pròsper Puig, vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç,  en declaracions a BTV “la paraula rebaixes és un incentiu per a molts consumidors que esperen aquest període per comprar a millor preu”. Per això, a la Fundació li preocupa que la desestacionalització de les rebaixes sigui contraproduent i acabi afectant el global de vendes.

fundacio-barcelona-comerc

Per  una altra  banda, des de diverses associacions de comerciants es considera que el període de rebaixes estacionals era massa llarg.

L’ Associació de Comerciants La Marina  considera que el petit comerç és el que fa rebaixes tal  com s’entén, és a dir, productes o peces de temporada, sobretot en roba i calçat, que en un període concret, dos cops a l’any, apliquen uns descomptes especials.

La realitat comercial actual ens deixa en clara indefensió davant les grans superfícies perquè fan descomptes, promocions, outlets, saldos en qualsevol moment de l’any.

Creiem que amb la nova llei podrem competir millor en aquest àmbit.

Es podran fer promocions i liquidacions quan el comerciant cregui oportú, oferir novetats amb descomptes especials i fer descomptes en períodes estacionals sense incomplir la llei.

Seria bo una unió de tots els eixos i associacions de comerciants de la ciutat per establir unes regles ètiques per  així continuar mantenint un servei digne i responsable que ens diferenciï de les grans superfícies.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.