Torna el Joc del Fantasma!

“Encara recordo quan jo el jugava” va ser l’expressió d’una persona adulta al assabentar-se de la propera edició d’un joc que s’ha guanyat un espai en la tradició dels infants del barri. Des de la Ludoteca Casa dels colors expliquen que l’objectiu d’aquest joc és que els infants, nois i noies de la Marina-Zona Franca descobreixin i coneguin el seu barri a través d’una activitat lúdica i educativa que gira entorn d’una festa tradicional com és la Castanyada. L’eix central de l’activitat dura 4 dies i consta de tres parts: el Joc al Castell per als més menuts de 0 a 4 anys, que es realitza a la ludoteca; el Concurs de dibuix (5-7 anys) en el qual el més votat serà la mascota de l’any següent; i la recerca del fantasma per equips pels carrers del barri destinat als nens/es de 8 a 14 anys. Acaba l’últim dia amb la Festa de la Castanyada al Parc Can Farrero, amb animació, castanyes, entrega de premis i actuació dels Diables de Port.

La principal característica del Joc del fantasma és ser una activitat engrescadora, participativa i de treball en equip. Cal destacar un altre dels elements bàsics del joc com és la implicació i  la complicitat dels adults que formen part de les diferents xarxes socials de la Marina: les famílies, les escoles, les entitats i els establiments.

L’activitat és organitzada per la Ludoteca Casa dels Colors i el Centre Cívic Casa del Rellotge amb la col·laboració del diari La Marina, La Marina FM, La Marina Viva i els Diables de Port.

joc-fantasma

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.