“Amb veu de dona”, l’altaveu femení de La Marina

    Mireia Vidaña// Tot i que el primer pas el va dur a terme La Marina FM, ‘Amb veu de dona’ és un projecte conjunt amb el Centre Cultural Àncora, uns dels centres de promoció de la dona més antic de Barcelona, en actiu des de 1953. No es tracta d’un programa nou a l’emissora, però ara comença una temporada plena de reptes i nous continguts que podrem escoltar dimecres i dijous de 6 a 7 de la tarda.
    Vol incloure i dirigir la mirada transversal de la dona en tots els àmbits i en aquesta nova etapa s’apostarà per seccions variades, entrevistes, promoció d’actes del barri, i altres temes d’interès general (nutrició, iniciatives empresarials, etc.).

    Mari Carmen García, una de les col·laboradores, ens comenta il·lusionada: “És una experiència única; tenir l’oportunitat de participar en un mitjà de comunicació em sembla un somni que mai no se m’havia passat per la imaginació. És com una finestra que se m’ha obert al món de La Marina, que és el lloc on visc i dormo. Però a partir d’ara és alguna cosa més, em fixo en cada persona i cada botiga quan passejo pel barri. La realitat és la mateixa però la meva percepció és diferent.”

    Mari Carmen i Gaby, convidades del programa, al centre, amb Judith Raso, Rosalia Fernández i Mari Carmen, les conductores d'"Amb veu de dona".
    Mari Carmen i Gaby, convidades del programa, al centre, amb Judith Raso, Rosalia Fernández i Mari Carmen García, les conductores d'”Amb veu de dona”.

    Abans de començar el programa, s’han realitzat una sèrie de Tallers de ràdio ja que les dones no coneixien aquest món, tot i que sempre havien volgut col·laborar en un programa fet per elles per tal de donar força a la seva veu. Yohany Limpias, l’encarregada dels Tallers i la coordinació destaca un fet clau: “En un inici partíem de la base de poder conèixer quina és la mirada de la dona al barri, però més endavant es va fer evident el fet que hi ha moltes mirades. Hi ha dones de diferents edats i procedències però totes amb interès per aportar alguna cosa.”

    Ara em fixo en cada persona i cada botiga quan passejo pel barri. La realitat és la mateixa però la meva percepció és diferent.

    Es tracta d’un grup que es va cohesionant i amés de temes i entrevistes molt ben preparats, sempre hi ha lloc per l’espontaneïtat, la improvisació i les anècdotes. “He pogut conèixer i compartir aquest repte de cada dia fer-ho millor, amb unes dones meravelloses” ens explica la Tere. Actualment hi ha dos equips, ja que al principi el programa només es feia un cop per setmana però es va dividir en dos perquè hi havia moltes dones interessades en participar-hi. Les protagonistes dels dimecres són la Judith, la Rosalia, la Mari Carmen i la Silvia. D’altra banda els dijous podrem sentir la Coral, la Tere i la Fanny.

    D'esquerra a dreta, Coral Gaturra, Fanny López i Teresa Rico, les conductores
    D’esquerra a dreta, Coral Garruta, Fanny López i Teresa Rico, les conductores

    “L’experiència m’ha ajudat a poder agafar més desimboltura i a treure’m les teranyines de sobre. Per mi és un aprenentatge brillant des del que estic aprenent a gestionar crítiques i suavitzar-les fusionant control i fluïdesa, molta fluïdesa, sempre des de l’agraïment”, comenta la Coral. Amés afegeix: “Als oients els està agradant molt i els entrevistats marxen contents.”

    Totes elles ens expliquen que han rebut comentaris molt positius, com el fet que els temes que tracten són interessants, i que les seves veus sonen bé i se les nota harmonitzades; el que sens dubte és molt bona senyal.

    • Si voleu proposar temes a tractar al programa, opinar sobre el que s’hagi dit o bé voleu ser entrevistats, tan sols heu d’enviar un e-mail a: redaccio@amcl.cat. Esperem les vostres aportacions.

    1 COMENTARI

    FES UN COMENTARI

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.