La festa major del Plus Ultra ens porta al temps dels romans

Ja tornem a ser al setembre i com cada any, el barri de Plus-Ultra torna a organitzar la seva Trepitjada de Raïm. En aquest mes comença la verema a molts llocs, encara que a la ciutat no es noti. Només ho fa al nostre barri, que per un dia torna a fer olor de most, que tots provarem, el mateix amb el que després se n’obtindrà el vi. Hem de pensar que fa 2000 anys els romans ja ho feien, possiblement en aquest mateix lloc. El delta del Llobregat era on arribaven el vaixells des de Roma a carregar part del vi que bevien a la capital de l’imperi.

I al Plus-Ultra, aquesta festa la celebrem compartint-la amb tota la Marina. I les taules per fer el sopar de germanor amb tots el veïns que hi viuen actualment i també amb els que han marxat a d’altres llocs però tornen per recordar-ho les compartim com sempre s’ha fet

_mg_7563retb

Aquesta petita festa del petit barri creix per encabir-hi, en els dos dies de durada, una important representació cultural. En primer lloc, hi trobarem la Mostra d’Artesans que cada any ens ofereixen una exposició de les seves creacions i ens expliquen com les realitzen. La Banda de la Joia de Montjuïc farà la passejada amenitzant la festa i escoltarem als cantaires del Grup de Folk Montjuïc. I a tot això hi hem d’afegir els grups que pujaran a l’escenari per ensenyar-nos les danses que realitzen i representen la varietat de veïns que te la Marina, i dels que alguns dels seus component, son molt joves.

Aquests dies, podrem valorar entre tots, el resultat de les reformes que es van fer al Plus –Ultra, després d’un any de la seva inauguració. Hi ha queixes de molts veïns per la brutícia, que no ha millorat, ans al contrari. El gossos i els seus amos incivilitzats campen a la seva, les papereres les utilitzen només uns quants i la gespa està molt deteriorada. És una llàstima que un dels recons més macos de la Marina no tingui uns veïns que l’estimin i el facin seu. En un barri tant petit, on gairebé no hi passen cotxes, les cases particulars no han d’acabar a la porta de cada, que segur tots la tenen neta,  sinó al llindar del barri. Si no ho veiem així, no servirà de res les reformes de l’Ajuntament ni les obres que alguns dels veïns han començat a fer a les seves cases perquè llueixin més maques.

Com no pot ser d’altre manera en una festa, hi haurà ball i acabarem amb el correfoc que tant ens espanta però al mateix temps ens atrau

Un deixem el progrma i us convidem a la festa!!

publi-ajuntament-plus-ultra-treptijada-raim_cartell-page-001

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.