Barcelona necessita un SAVOY

Foto: Soraya Diebra

Hola a tots,  aquesta vegada no entrevistem ningú però sí farem una reflexió sobre  en el perquè d’aquesta ciutat, Barcelona, musicalment parlant.

Tornem després de les vacances amb les piles carregades. Després d’haver estat de ruta pel nord i veure molts concerts, he arribat a la conclusió que a Barcelona li fa falta una empenta. Ja se sap que la cultura musical, bla bla bla. . . Però, què està passant a Barcelona? Una ciutat com la que és, que li manca música en directe de qualitat fins a hores intempestives de la nit.

soraya-diebraGijón, 274.290 habitants, Barcelona, 1 604 555 habitants. A Gijón trobem un local anomenat Savoy, un lloc on la música en directe pot durar fins a les 4 o 5 de la matinada. Sí, fins a aquestes hores. I als músics se’ls paga. I hi ha públic toqui qui toqui per veure música en directe.

Segurament si parles amb músics d’allà, sentiràs queixes de tot tipus però quan els expliques que alguna cosa així no existeix a Barcelona no ho poden creure.

[blockquote style=”1″]A Barcelona li fa falta una empenta, com pots ser que no hi hagi cap lloc amb música en directe per gaudir-la fins quan la gent vulgui. [/blockquote]

Això no vol dir que a Barcelona no tinguem bons músics, ans al contrari, n’hi ha a grapats, però no tots caben a les programacions on la majoria de locals cobren per tocar (lloguer de la sala). Això sí, el tècnic de so cobra, cosa que em sembla digne i normal igual que haurien de cobrar els músics que també formen part del show, ¿o no?

Fa anys que els músics cobraven per tocar, però es va girar la truita. A això se li suma la poca cultura musical que hi ha en general, ja que els mitjans estan bastant venuts i aquí sonarà el que paga o coneix al padrí. Això fa que la gent només vagi a veure al conegut no perquè li agrada la música, sinó perquè li han metrallat el cap i es fa creure que agrada (contra això no es pot lluitar, ho sé). És un monstre massa gran.

Per sort encara ens queden llocs petits on la música en directe és alguna cosa normal i no sempre hi va molta gent però espero que a poc a poc tothom comenci a investigar què hi ha a la seva ciutat que no surt a molts mitjans o cap, però que val la pena d’anar a veure.

Espero que a partir d’ara tots anem a escoltar més música en directe per alimentar Barcelona de bona manera. Benvingut setembre!

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.