El Consorci d’educació fa marxa enrere i garanteix la continuïtat de l’escola Can Clos

Ha estat un estira i arronsa des que fa uns mesos el Consorci d’Educació de Barcelona anunciés els seus plans de fusió entre les escoles Can Clos i Enric Granados, concentrant totes dues comunitats en l’edifici del segon centre educatiu. La idea era destinar l’edifici de Can Clos a d’altres usos, que no es van especificar, i traslladar els infants i els mestres a Enric Granados per “fusionar” tots dos projectes.

La intervenció finalment no es farà. Aquesta ha estat la decisió conjunta de totes dues administracions en una reunió entre el Consorci d’Educació (Generalitat de Catalunya i Ajuntament de Barcelona i) i l’AMPA, aquest dimecres, 27 de gener, segons ha explicat el Conseller tècnic del Districte, Xavier Farré al programa Sintonia amb els Barris de La Marina FM.

A més, a la reunió l’Ajuntament s’ha compromès a invertir més d’un milió d’euros en la reforma de l’edifici actual de l’escola –sembla ser que té deficiències estructurals, extrem per confirmar—  i el Consorci a acompanyar el projecte educatiu actual. Can Clos ha guanyat.

Consultada al mateix programa radiofònic, la representant de l’AMPA, Laura Martínez ha confirmat els acords i ha expressat la seva satisfacció, tot explicant el repte que els queda per endavant, de treballar a consciència per revertir la qüestió de la baixa ràtio que ha utilitzat el Consorci com argument per intentar l’ara ja descartada fusió.

A més, li ha retret a l’administració la manca d’inversions de tota mena per obrir el centre cap a la ciutat i convertir-lo en referent, bo i aprofitant l’entorn privilegiat de què gaudeix al peu de Montjuïc.

Martínez ha tingut també paraules d’agraïment pel suport de tothom a les diverses accions i activitats que han organitzat per fer visible la seva protesta. També la presidenta de l’Associació de veïns i veïnes, Rosalia Fernández se sumava a aquesta enhorabona per l’escolta que finalment han tingut les administracions i l’agraïment i reconeixement per la mobilització dels pares i mares de l’AMPA en la reivindicació.

Recordem que la notícia va ser una galleda d’aigua freda per a la comunitat educativa, que es va indignar en assabentar-se’n quan els plans ja estaven ordits. Des de llavors l’AMPA va liderar tot un seguit d’accions de protesta contra la fusió de centres i la pèrdua de l’únic servei educatiu amb què compta el barri, n’ha defensat el projecte educatiu propi i ara expressa la satisfacció de les famílies que hi han apostat. Can Clos ha guanyat.

A continuació pots escoltar l’entrevista de Sintonia Amb Els Barri a Laura Martínez, membre de l’AMPA de l’escola que fa una valoració just després de la reunió i de rebre la notícia que Can Clos no es tanca.

https://soundcloud.com/redaccio-la-marina/entrevista-a-laura-martinez-membre-de-lampa-can-clos

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.