Nova oficina de dinamització per gestionar la transformació de La Marina del Prat Vermell

Andrea Bello. Fotografia: Alejandro Flores

La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar a principis de desembre la creació de la nova Oficina de La Marina, que funcionarà com a òrgan encarregat de liderar el desenvolupament de La Marina del Prat Vermell.

Així segons anuncia l’Ajuntament “l’Oficina de La Marina neix amb la vocació de transcendir la gestió urbanística tradicional i definir una gestió de tot aquest territori de manera integrada i amb criteris de sostenibilitat ambiental i qualitat urbana.”

De moment però no s’ha definit on estarà situada aquesta oficina, quants treballadors tindrà, ni quines accions específiques durà a terme. El que sí sabem és el gran ventall d’àmbits on centrarà el seu treball, que van des del seguiment dels processos de planejament i urbanització del projecte, passant per l’impuls econòmic de la zona com a pol tecnològic, i fins a la vessant més social treballant per la integració dels nous veïns i veïnes i creant equipaments i espais de trobada per a la comunitat.

Tant al veïnat com a les empreses de la zona l’anunci de la nova oficina els ha sorprès. Manel Coronado, vicepresident del consell de barri del Prat Vermell admetia que se n’havia assabentat per la premsa, mentre que Baltasar Pozuelo del Polígon Pedrosa es declarava sorprès “que es posi en marxa una iniciativa d’aquest tipus i no se’ns hagi notificat”.

Tot i això, tant uns com els altres creuen que la nova Oficina de La Marina pot arribar a ser una bona notícia. “Crec que és necessari generar projectes en comú, veure cap a on anem, què hi ha al barri i el que representa. La Marina del Prat Vermell està pensada per ser alguna cosa més que un lloc on tens la teva casa i punt” afirma Pozuelo.

Manel Coronado hi coincideix: “és bo que al barri hi hagi un centre de referència on els veïns i veïnes puguin plantejar-ne consultes i necessitats. La part d’habitatge ara ha de ser prioritària però d’aquí  a poc necessitarem també incorporar els nous veïns”.

Esperen per tant que la nova oficina treballi per la integració de tots els veïns i veïnes, però també de les empreses, perquè tots els diferents elements s’integrin de la millor manera a la futura Marina del Prat Vermell.

Els nous habitatges, un procés amb diferents tempos

L’anunci de la nova oficina és un pas més cap a la transformació de La Marina del Prat Vermell, un projecte que ve de lluny i que encara no es veu el final.

La transformació del barri passa per la construcció de 12.000 noves vivendes, el que suposarà l’arribada aproximada de 28.000 nous habitants que es sumaran als poc més de mil que hi viuen ara. Un gran canvi per un barri que creix de manera exponencial.

Però quan farà aquest gran canvi La Marina del Prat Vermell? És difícil dir-ho del cert, ja que el projecte consta de diverses unitats d’actuació, que es troben en moments diferents del procés.

A algunes de les parcel·les ja s’ha donat els permisos i s’està començant a construir: aquest és el cas dels habitatges de la immobiliària Solvia. Altres ja estan en projecte. El que preocupa és que segons Baltasar Pozuelo “Un terç de les parcel·les actualment no tenen sortida” això és deu a que la suma de costos és més elevada que els beneficis per diversos motius. El resultat és que les empreses constructores no hi volen fer una inversió i per tant s’haurà de buscar solucions.

Per tant, encara caldrà esperar uns anys per veure el projecte de la futura Marina del Prat Vermell acabat.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.