La Bàscula organitza una exposició col·lectiva per al 8M

Alejandro Flores i Andrea Bello

L’Espai Jove La Bàscula ha posat en marxa una exposició col·lectiva que pretén reunir obres visuals de diferents modalitats, amb la condició que totes elles tinguin relació amb el 8M. Per incentivar la participació han creat un concurs entre les obres que s’hi presentin amb un premi de 150 €. L’obra es pot presentar fins al 26 de febrer.

L’exposició té l’objectiu de sensibilitzar i reflexionar sobre la importància del Dia Internacional de la Dona i què suposa per a reivindicar la igualtat entre l’home i la dona. El que volen transmetre des de l’entitat és la “necessitat de reivindicar moltes lluites feministes i com des de l’art és poden fer visibles aquestes lluites i missatges tant profunds i importants per la societat actual”, ens explicava l’Anna Campos Tomás.

Com bé diu l’Anna desitjarien no haver de reivindicar res el 8 de març, però actualment no tenim aquesta sort. Segons dades publicades per Oxfam Intermón, l’escletxa salarial és del 24% de mitjana a tot l’Estat espanyol. A més, només un 24% dels càrrecs directius de les empreses estan ocupats per dones. Malgrat que la conscienciació per part de la societat de la importància d’aconseguir una igualtat real de gènere és cada cop més gran, diverses entitats reclamen més participació per part de les administracions i de la ciutadania.

És per aquesta raó, que l’Espai Jove La Bàscula ha organitzat aquesta exposició la qual vol aplegar diferents àmbits artístics, que reflecteixin la igualtat de gènere i la seva perspectiva per part dels i les joves de La Marina. Així ens explicava l’Anna “volem fer un exercici que cadascú presenti la seva obra sobre el feminisme i ens permeti reflexionar i obrir diversos temes” i per això recorda que cada obra ha d’anar acompanyada d’una argumentació sobre la seva relació amb el 8M, que serà un dels factors rellevant per l’elecció del guanyador o guanyadora.

Segons les bases es poden presentar totes aquelles persones d’entre 14 i 29 anys, amb màxim una obra per individu/col·lectiu. L’enviament de les obres es farà mitjançant el correu electrònic (anna@labascula.cat) o de manera presencial. A més de l’obra, s’haurà d’incloure el formulari de participació, adjunt al web de La Bàscula. Les primeres peces artístiques ja han començat a arribar, per tant es pot preveure que l’exposició serà un èxit.

Per més informació també podeu consultar la web de La Bàscula.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.