Odontologia infantil: Traumatismes dentals en nens

Freqüentment ens trobem amb nens mentre juguen, cauen i es trenquen una dent. buy albion silver Si això passa, cal que vagi al seu odontòleg, ja que dependrà el futur de la salut d’aquesta dent. El traumatisme en una dent de llet pot afectar a la dent definitiva. Els traumatismes poden ocórrer en dents temporals o permanents. albion gold Un cop fort pot afluixar, desprendre, fracturar o desplaçar la dent. cheap albion gold Què cal fer segons el cas?

  • Si alguna dent es desenganxa de la geniva, els experts recomanen col·locar-ho en un recipient amb llet tèbia o posar-lo sota la llengua (sense rentar-lo) i acudir a l’odontòleg perquè ho implanti immediatament. cheap albion silver A partir de la mitja hora o una hora com a màxim, si la dent no s’ha reimplantat a la geniva, el nen pot perdre-la. buy albion gold Això és molt important, sobretot en les dents definitives.
  • Si la dent s’ha desplaçat, també és important anar com més aviat millor a l’odontòleg per recol·locar-la o ferulitzar-la.
  • Si només s’ha fracturat una part de la dent, per exemple la vora, els odontòlegs solen reconstruir-la amb composite, un producte utilitzat per fer les obturacions.
  • En cas que la fractura sigui més profunda, serà necessari un tractament de conductes de la dent o una endodòncia.

Si el trencament no ha estat tractat, és possible que la dent canviï de color i, al cap de dos o tres dies es torni d’un color més fosc. albion silver Això es denomina necrosi pulpar, vol dir que la dent ja és morta provocant infecció. buy albion gold Per tant, el protocol d’actuació davant d’un traumatisme dental dependrà del temps que tardi a acudir al dentista i de la severitat del trauma. cheap albion gold Per aquest motiu recomanem acudir ràpidament al Centre d’Atenció Primària per poder aplicar un tractament més efectiu, ja que es permet una actuació més immediata.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.