Primera trobada per impulsar els pressupostos participatius entre els més joves del barri

Foto: Albert Aguilar

Text: Alejandro Flores

Ahir es va organitzar un debat amb joves de La Marina per compartir les propostes que es votaran a partir del 20 d’abril, en la primera fase de la votació, i  des del 26 de maig fins el 7 de juny en la votació final. Prop d’una decena de joves de l’Espai Veïnal del Carrer Química van debatre sobre les necessitats que té el barri pel joves i quin projectes podrien donar-los resposta.

El dinamitzador encarregat de dirigir el debat, l’Arnau Bosch, explica la importància que tenen aquestes trobades pels més joves de la ciutat, ja que els que tinguin més de 14 anys també podran votar i presentar les seves propostes de projectes. Bosch, a més, considera que aquestes jornades ajuden a trobar un punt en comú entre els veïns i veïnes dels barris de Barcelona. “Als debats  contrastem opinions i busquem propostes col·lectives, que potser tenen més possibilitats de dur-se a terme que una d’individual”, conclou el dinamitzador de la trobada.  

Fins el dia 27 d’aquest mes, tant els veïns de La Marina com de la resta de la ciutat podran proposar els seus projectes. Entre les propostes que els joves van plantejar, va sortir  l’enllumenat públic, la implementació d’espais habilitats per persones amb discapacitat, i la construcció de més espais verds i parcs esportius. 

Els projectes que es presentin hauran d’estar compresos entre els 50.000 i els 2 milions d’euros. El districte de Sants-Montjuïc tindrà disponibles un total de 9 milions d’euros perquè els veïns decideixin en què invertir-los. L’Ajuntament valorarà, amb el suport d’un equip tècnic, la viabilitat dels projectes presentats, que es sotmetran a una primera votació el dia 20 d’abril -fins el 30 del mateix mes- i a una votació final el 26 de maig -votació que s’allargarà fins el 7 de juny al web decidim.barcelona.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.