Herbes per al Nadal: la bona digestió dels copiosos menjars

Haig d’aclarir que les herbes de les quals parlaré no són el vesc ni la molsa ni tampoc el boix grèvol que serviran per guarnir les cases. Em refereixo a les herbes que ens ajudaran a preparar-nos pels copiosos menjars que farem i a digerir-los després. Per sort, la natura ens ha donat les eines adequades i variades per resoldre els petits problemes digestius que ens pugui ocasionar el menjar i beure en excés. Recordeu passar per l’herbolari i comprar els ingredients de la farmaciola de Nadal:

Àloe Vera

El podem utilitzar com a laxant suau, però també com a protector de l’aparell digestiu per la seva característica cicatritzant.

Anís verd o Matafaluga

És diürètic i impedeix la formació de gasos. És millor prendre’l barrejat amb fonoll, coriandre i anís estrellat.

Boldo

Ajuda digerir els greixos i protegeix el fetge i la vesícula. Convé prendre’l sempre associat a altres plantes.

Card Marià

També protegeix el fetge i millora la seva funció. S’ha de prendre sempre que hi hagi hagut a les celebracions un excés de begudes alcohòliques.

Camamilla

Ajuda a dissoldre els gasos, és la planta digestiva que fem servir habitualment. Com ja se sap, el fem servir també per rentar els ulls i per posar sobre la cara en compreses si la tenim irritada.

Comí

Calma el mal de ventre i evita la formació de gasos i les fermentacions als intestins, d’aquí que el fem servir també per a cuinar.

Dent de Lleó

És l’herba que sempre podem barrejar amb d’altres, tant si les fem servir per a l’estómac com pel fetge o el ronyó.

Fonoll

Regula la funció de l’estómac, fetge i ronyons i facilita l’expulsió dels gasos.

Maria Lluïsa

Per si tenim l’estómac pesat després dels menjars i també per al mal de ventre.

Menta

Aquesta herba que la trobem en molts preparats, és desinfectant i digestiva si tenim les digestions lentes. Sempre va bé si l’afegim a les tisanes que no són bones de prendre.

Farigola

De la farigola, n’haurem de fer una columna sencera, però mentrestant, podeu fer-vos una infusió en dejú si el dia abans us heu passat amb el menjar.

FES UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.